Middelbare scholen ontmoeten elkaar tijdens eerste Green Heart Track Event

Gouda – Middelbare scholen uit Gouda strijden vrijdag 13 april tegen elkaar op een aantal atletiekonderdelen tijdens het eerste Green Heart Track Event. Met deze eerste editie doen de Meander, het Coornhert Gymnasium en de GSG mee. Het doel van het GHTE is bedoeld om scholieren van verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en te verenigen met de atletieksport. Burgemeester Milo Schoenmaker opent het evenement om 10.30 uur.

Het evenement is geheel georganiseerd door Indigo Tjan, leerling uit klas 5 van het Coornhert Gymnasium en fanatiek atleet bij AV Gouda. “Er zijn in Gouda en omgeving geen evenementen waarbij middelbare scholen samenkomen. Met dit evenement probeer ik daar verandering in te brengen. En door atletiek als verbinding te gebruiken krijgt de sport meer aandacht”, legt Indigo uit.

Om 11.00 uur is het eerste onderdeel (100m en kogelstoten). Na de laatste onderdelen is de prijsuitreiking. Dit zal tussen 13.30 en 14.00 uur zijn. Het evenement is op de baan van Atletiekvereniging Gouda (AV Gouda).

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl
11-04-2018 13:42