Met Houtmansgracht sluit Singelpark Gouda de groene route om de binnenstad

Gouda – Dit najaar krijgt Houtmansgracht een groene facelift. Hiermee wordt de doorlopende groene route rond de binnenstad gesloten.

De Houtmansgracht is een van de meest versteende omgevingen op de route van het singelpark. Deze omgeving schreeuwt om een groene transformatie! Het is dan ook een van de meest zichtbare projecten om de route rondom de Goudse binnenstad een groen karakter te geven.

In het najaar gaat het gebeuren. Aan de waterzijde, waar nu nog parkeerplekken zijn, komt een groene strook met perken gevuld met bomen, bloeiende planten en heesters. Een wandelpad slingert hierdoor heen. De strakke bomenrij wordt doorbroken, door er andere soorten bomen bij te plaatsen. Bij de brug aan de Lange Tiendeweg vervangt een groot plantenvak de verwaarloosde steiger. Aan de huizenzijde komen geveltuinen gemaakt voor bewoners en boombakken. Het straatbeeld krijgt hiermee een intiem karakter tussen het vele groen aan beide zijden van de straat.

Advertisements

Singelpark Gouda werkt hard aan een groener Gouda. Een doorlopende route rond de binnen stad waar groen en water optimaal met elkaar verbonden zijn. Waar bewoners en bezoekers van de stad kunnen ontmoeten, wandelen, spelen, sporten en genieten. Dat is de droom van Singelpark Gouda. Inmiddels zijn st Mariewal, Erasmusplein, het Regentesseplantsoen en de Spoorstraat getransformeerd naar aangename omgevingen met bloeiende planten en bomen. De vergroening van de Houtmansgracht is het laatste project van Singelpark Gouda.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

23-07-2020 10:12