Meld uw (klein)kind aan voor een geboorteboom

Gouda – Een blijvende herinnering aan de geboorte van uw kind? Kersverse (groot)ouders kunnen een geboorteboom voor hun (klein)kind laten planten. De gemeente Gouda biedt elk jaar 9 geboortebomen aan.

De inschrijvingen voor komend jaar zijn geopend. Een geboorteboom wordt vaak gezien als teken van levenskracht. Ook drukt het voor ons symbolisch uit dat elk kind in een gezonde groene wereld moet kunnen opgroeien.

Goudse baby´s

Als u ouder(s) geworden bent van een in Gouda geboren kindje, kunt u een boom laten planten. Ook grootouders kunnen hieraan meedoen. We planten de bomen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het najaar.

Uiterlijk 31 augustus aanmelden

De aanmeldingen voor (klein)kinderen geboren tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022 kunnen worden gedaan. Elk jaar plant de gemeente 9 bomen. Wanneer er meer aanmeldingen binnenkomen, worden de geboortebomen verloot. De geselecteerde (groot)ouders krijgen in september bericht.

Kosten

Voor het planten en het onderhouden van de boom vraagt de gemeente een eenmalige bijdrage van €45,-. Per 9 bomen plaatsen we 1 bordje met de namen van de kinderen erop. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de gemeente.