Meelopen met de wijkagent

De Krant van Gouda was donderdag 7 mei door B&W en de politie van Gouda uitgenodigd om een avond de wijk in te gaan.

Als eerst werd, samen met burgemeester Milo Schoenmaker, een bezoek gebracht aan bewoners in Bloemendaal die na thuiskomst van vakantie ontdekten dat er was ingebroken in hun woning. Hierna ontstond een gesprek tussen de buurtbewoners en politieagenten over manieren om inbraak te voorkomen. Zo werd geadviseerd om altijd het nachtslot op de voordeur te doen, het licht aan te laten en afspraken te maken met de buren. Bij een verdachte situatie is het belangrijk dat 1-1-2 gebeld wordt.

In Plaswijck sprak de burgemeester met bewoners die recent geplaagd werden door inbraak en vernielingen. Op straat ontstond een levendige discussie met bewoners over parkeren, voetbalveldjes en overlast door jongeren. Twee jeugdige bewoonsters lieten weten dat zij, als er stenen naar ze wordt gegooid, dit geen reden vinden om een melding bij de politie te maken. De aanwezige wijkagenten benadrukten dat ook dit soort incidenten belangrijk zijn om te melden.

De politie hoopt dat bewoners van Gouda de komende tijd extra alert zullen zijn op het beveiligen van hun woning. Bewoners kunnen voor advies altijd contact opnemen met de wijkagent. Blijf op de hoogte door via twitter @PolGouda en via instagram @politiegouda te volgen.

Advertisements

Door Wilma Gottschalk

SAM_0864