Medewerkers Cyclus geven Plein voormalige Jan Ligthartschool een opknapbeurt

De stratenmakers en servicemedewerkers van Cyclus zijn de afgelopen week aan de slag geweest om het plein bij de voormalige Jan Ligthartschool in de wijk Korte Akkeren in Gouda een opknapbeurt te geven. Dit gebeurde op vrijwillige basis in opdracht van het wijkteam Korte Akkeren. Als tegenprestatie zal het wijkteam een high tea verzorgen voor de betrokken medewerkers.

“We hebben het straatwerk er opnieuw ingelegd en het hele plein geëgaliseerd”, vertelt Carel Rademakers, teamleider Civiele Techniek & Cultuur Techniek van Cyclus. “De trap naar de entree is opnieuw bestraat en ook de rolstoelbaan is weer goed begaanbaar. Verder hebben we de kolkleidingen hersteld zodat het regenwater beter wegloopt. De plantenbakken die tijdens NLDoet door diverse vrijwilligers zijn gemaakt, hebben we op hun plaats gezet.”

Mooi resultaat
Bep Rijsbergen van wijkteam Korte Akkeren is blij met het resultaat: “We zijn allemaal enthousiast, het ziet er zoveel beter uit nu. Het was hard nodig, maar helaas beschikken we niet over de financiële middelen om het zelf te bekostigen. Daarom is het geweldig dat we met Cyclus deze deal hebben kunnen sluiten. We gaan de tegenprestatie wel wat uitbreiden, want de vakmannen hebben een prestatie van formaat geleverd!” Binnenkort begint het wijkteam op het plein met een moestuinproject voor kinderen.

Advertisements

Goudse Maatschappelijke Beursvloer
De opknapbeurt voor Wijkteam Korte Akkeren door Cyclus is voortgekomen uit de Goudse Maatschappelijke Beursvloer die in november 2014 voor de derde keer plaatsvond. Ondernemers en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar en maken er afspraken over vrijwilligerswerk. Cyclus levert op deze manier graag een bijdrage aan de samenleving en maakte in totaal met vier organisaties afspraken. In ruil voor een tegenprestatie levert het materiaal en handen om klussen te klaren.