Ma.28-03: Groot paasontbijt op de Markt

Op Tweede Paasdag begint om 10:30 uur op de Markt het gratis paasontbijt en iedereen is daarbij welkom. De organisatie verwacht zo’n 1000 Gouwenaars. In een goeie sfeer gaan ze met z’n allen een heerlijk broodje met in elk geval Goudse kaas en meer lekkere dingen eten. Bij dit gezellig ontbijt sluiten ook ondernemers en medewerkers van veel winkels aan. Aansluitend aan het ontbijt is er een feestelijke interkerkelijke Passion-achtige paasviering voor jong en oud.

Ook na 12.00 uur is er van alles te beleven in de stad. Veel winkels gaan open en op de Markt zijn overal paaseieren verstopt (ook tussen de kraampjes met lokale en Goudse producten). Met Pasen staan uiteraard de eieren centraal, dus kunnen de bezoekers ze ook prachtig beschilderen en is er een ludieke eierrace. Er zijn verhalenvertellers, muziek, een springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken en ter gelegenheid van het die week gehouden Olympisch Kwalificatie Toernooi Waterpolo staat er een reuzen badeend op de Markt. Veel sporters sluiten aan, behalve de finalisten dan, want die moeten ’s middags de finale spelen in het zwembad en de winnaar gaat naar Rio de Janeiro.

Dit paasfeest op de Markt is mogelijk gemaakt door de samenwerking van Het Doeplatform van de Binnenstadsondernemers,www.ondernemersgouda.nl , de Goudse Kerken www.kerkingouda.nl, De Bredeschool – www.bsgouda.nl, de organisatie van het Olympisch Kwalificatie Toernooi dames waterpolo en heel veel enthousiaste vrijwilligers.

Advertisements