Ma. 21-01: Cursus ‘Puber in Huis’

De cursus start op 21 januari a.s. (20.00 – 22.00 uur, inloop v.a. 19.45 uur) in het CJG Gouda en is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 12-18 jaar.

De puberteit is een periode van grote veranderingen, voor pubers en hun ouders. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote sprongen. Pubers ontwikkelen zich naar zelfstandigheid, krijgen een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Veel ouders ervaren de puberteit als een lastige maar vooral ook risicovolle periode, waarin het opvoedspoor soms tijdelijk zoek is. Als ouder pendel je vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan?

Advertisements

In de cursus Puber in huis worden de veranderingen die pubers en hun ouders doormaken geschetst en toegelicht. Het is een praktische cursus waarin gesproken wordt over alledaagse opvoedsituaties

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en kost € 20,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden via www.cjgcursus.nl

21-01-2019 09:00