Ma.18-04: Joop Keesmaat vertolkt Ovidius’ Metamorfosen in de Ark

Na het grote succes van eerdere theateravonden organiseert Zonta Club Gouda e.o. ook dit jaar weer een bijzondere toneelvoorstelling. Op maandag 18 april vertolkt Joop Keesmaat drie verhalen uit Ovidius’ Metamorfosen in ontmoetingscentrum De Ark ‘t Kerkestuk 1 te Reeuwijk.
Het eerste verhaal van deze belangrijke dichter uit de Romeinse tijd gaat over Phaëton, de hoogmoedige zoon van de zonnegod, die noodlottig ten val komt met zijn zonnewagen. Het tweede verhaal is de beroemde liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice. In het derde verhaal wordt de beeldschone Myrrha door de godin van de liefde bestraft met een verboden begeerte voor haar vader.
Joop Keesmaat volgde zijn opleiding aan de Arnhemse Toneelschool en was onder meer verbonden aan Het Zuidelijk Toneel en het RO Theater. Hij nam in 2006 met de hoofdrol in het stuk ‘Hersenschimmen’, naar het boek van Bernlef, tijdelijk afscheid van het toneel. Hij ontving voor die rol de Louis d’Or. In het najaar van 2010 was hij te zien als Joop den Uyl in de televisieserie ‘Den Uyl en de Affaire Lockheed’ van de VARA, waarvoor hij de beeld- en geluidaward voor beste acteur won. Momenteel is hij te zien in de rol van oud-premier Joop den Uyl in de dramaserie Land van Lubbers.
Kaartjes voor de voorstelling zijn te koop voor € 20,-. Dat is inclusief koffie of thee bij de ontvangst. De kaarten zijn telefonisch te bestellen via 0182-522390 of 06-22519694 en te koop bij lunchroom Délifrance aan de Miereakker in Reeuwijk. De aanvang van de voorstelling is 20.00. De zaal is open vanaf 19.30.