Ma. 12-3: CDA-regioavond

Gouda – Op maandag 12 maart organiseren vier CDA-afdelingen (Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Gouda) een gezamenlijke verkiezingsavond met Tweede Kamerlid Martijn van Helvert. Onderwerp voor de avond is ‘Mobiliteit en veiligheid in de regio’.

Mobiliteit, bereikbaarheid en voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers zijn voor de 4 afdelingen een belangrijk thema, zo speelt bijvoorbeeld dat de af- en toerit van de A12 bij Gouda dreigt te worden afgesloten, de A20 de grootste filedruk van Nederland heeft en dat het belangrijk is de N11 op de A12 aan te sluiten. Goede bereikbaarheid is belangrijk voor scholen, bedrijven en toeristen. Een blijvend punt van aandacht voor de vier CDA-afdelingen.

Veiligheid
De regio heeft te maken met terugkerende IS-strijders. De aanpak van radicalisering en de preventie van radicalisering staan hoog op de agenda. Ook de veiligheid van kleine kernen en dorpen in de regio en de capaciteit van de politie-eenheid staan hoog op de agenda van de CDA-afdelingen in de Goudse regio. Martijn van Helvert kan vanuit zijn portefeuille de verbinding leggen tussen het nieuwe kabinetsbeleid en de koers van de CDA-fractie in de Kamer en de situatie in de Gouwestreek.

Advertisements

De lijsttrekkers en kandidaten zullen deze avond met Martijn en de aanwezigen in gesprek gaan over de uitdagingen voor de komende raadsperiode. Hanneke Leroux, die tot voor kort stadsdichter van Gouda was, zal met enkele inspirerende gedichten de avond inleiden en uitleiden. Brigitte Leferink (wethouder Waddinxveen) zal optreden als moderator. De regioavond wordt georganiseerd in Arti Legi, een inspirerende locatie aan de Goudse Markt (Markt 27, 2801 JJ), en begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Martijn van Helvert (1978) is sinds 12 november 2014 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Hij was fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten van Limburg en onder meer persoonlijk medewerker van een gedeputeerde, gemeenteraadslid en campagneleider van het CDA in Limburg. Hij werkte als beleidsmedewerker bij de gemeente Heerlen en was zelfstandig adviseur. De heer Van Helvert is buitenlandwoordvoerder van de CDA-fractie.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl