Ma. 1-10: ‘Filosofie voor beginners’ in de Agnietenkapel

Gouda – Op maandag 1 oktober is iedereen van harte welkom bij ‘Filosofie voor Beginners’. Op deze avond wordt het boek ‘Grote denkers over grote dingen’ van Gouwenaar Hans Alderliesten gepresenteerd. De avond wordt gehouden in de Agnietenkapel in Gouda (Nieuwe Markt 100) en wordt georganiseerd door Boekhandel Smit i.c.m. uitgever Boekencentrum/Meinema.

Ds. Gerrit Vreugdenhil, wethouder Corine Dijkstra en stadsfilosoof Dennis de Gruijter zullen het boek in ontvangst nemen en een korte talk houden. Aanvang is 20.00 uur, entree is gratis, wel graag aanmelden via info@boekhandelsmit.nl.

In het boek ‘Grote denkers over grote dingen’ komen filosofen en denkers uit allerlei tradities aan het woord over eigentijdse thema’s. De auteur, Hans Alderliesten, vertelt: ‘In het boek laat ik grote denkers uit de geschiedenis reflecteren op thema’s als gastvrijheid, vertrouwen en waarheid. We kunnen veel van hen leren en het is verrassend om te merken hoe actueel inzichten zijn, ook al zijn deze soms duizenden jaren oud.’ In het boek, dat uitgegeven is door Boekencentrum/Meinema, komen filosofen als Socrates, Kierkegaard en Arendt aan bod. Uiteraard ontbreekt ‘Gouwenaar’ Erasmus niet. ‘Van hem is het citaat ‘Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen.’ Dat geeft eigenlijk precies aan wat we deze avond zullen doen: samen zoeken naar oude en nieuwe inzichten.’

Advertisements
Carrousel

Het boek zal worden overhandigd aan een drietal sprekers: dominee Gerrit Vreugdenhil (PKN Gouda), wethouder Corine Dijkstra (CU) en stadsfilosoof Dennis de Gruijter. Zij zullen vanuit hun expertise vertellen wat de levensvragen van nu zijn. Ook zullen zij stilstaan bij welzijn en welbevinden van Gouwenaars en op welke wijze filosofie daarbij helpt. Daarna kunnen bezoekers een casus indienen of een vraag stellen die we dan met elkaar proberen op te lossen, zo geven de organisatoren aan.

Over de auteur

Hans Alderliesten (1987) is woonachtig in Gouda en werkzaam als senior adviseur bij MOVISIE, een kennisinstituut voor het sociaal domein. In Gouda is hij actief als voorzitter van de CDA-afdeling en was tevens gemeenteraadskandidaat bij de recent gehouden raadsverkiezingen.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

01-10-2018 09:00