Lotenverkoop voor clubs uit Gouda van start

Vanaf 19 september komen kinderen weer langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook uit Gouda doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig om rond te komen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 43e editie. Directeur Frank Molkenboer: “Clubs zijn zo blij met het geld dat ze binnenhalen. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een lik verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Gouda clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op leuke prijzen! De win-kans is in 2015 fors gestegen t.o.v. 2014, door een flinke uitbreiding van het prijzenpakket. Bij een gelijk aantal verkochte loten, is de win-kans gestegen van 1:5000 in 2014 naar 1:89 in 2015!”

Verenigingsleven belangrijk voor ontwikkeling individu
De Grote Clubactie draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Elk kind zou lid moeten kunnen zijn van een vereniging, omdat dit een positieve bijdrage heeft voor de ontwikkeling van het individu, sociale netwerken en gezondheid. Verenigingen dragen deze verantwoordelijkheden, maar hebben het vaak financieel moeilijk. Door elk jaar ruim € 6 miljoen te verdelen helpt de Grote Clubactie sport-, cultuur- en hobbyverenigingen om hun belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Advertisements

6.000 deelnemende clubs
Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar circa 6.000 clubs deel. Verenigingen halen met deze actie gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 10.000,- op. Dit geld gaat naar de clubkas, maar vaak worden er speciale projecten mee gefinancierd, zoals diverse (jeugd)activiteiten, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen.

De Grote Clubactie is in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat onder meer naar prijzen en de organisatie. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 2,6 miljoen loten per jaar verkocht.

Dit jaar doen in Gouda de volgende clubs mee:
– Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda
– C.V. De Marktzotten
– Goudse Sportvereniging Vires Et Celeritas
– Alg & Chr K.V. Gemini
– O.N.A. (Ontspanning Na Arbeid)
– Stg Willibrordus Zeeverkennersgroep
– Sportvereniging Gouda
– Atletiekvereniging Gouda
– GZV Watergras
– GCFC Olympia
– Gymnastiekvereniging Velocitas
– Goudas Harmonie De Pionier
– Honkbal En Softbalvereniging The Braves
– Gouweslag
– Gouds Muziektheater
– Scouting Cornelis De Houtman
– Ruiterclub Bloemendaal
– SC Gouda
– GCC Olympia
– Stichting Biljart En Bridgecetrum De Hoog