Locaties Kinderopvang Humanitas Waddinxveen naar Quadrant Kindercentra

Waddinxveen – Stichting Kinderopvang Humanitas heeft besloten om vijf locaties in Waddinxveen over te dragen aan Stichting Quadrant Kindercentra. Veranderingen in samenwerking met scholen en schoolbesturen zijn hier de oorzaak van.

Pepijn Djelân, regiodirecteur van Kinderopvang Humanitas zegt: “Scholen in Waddinxveen gaan intensiever samenwerken met kinderopvang en hebben een voorkeur uitgesproken voor Quadrant. Wij respecteren dat en hebben er voor gekozen om ruimte te maken voor deze samenwerking.” Ouders en medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Quadrant is geen onbekende in Waddinxveen. Sinds 2013 hebben zij de peuterspeelzalen van de Stichting Waddinxveense Peuterspeelzalen voortgezet. “Met de overdracht komt de samenwerking met de school in één hand, en daar zijn we blij mee”, legt Dirk-Peter van ’t Sant, directeur-bestuurder van Quadrant uit. “Het is efficiënter en geeft ons de mogelijkheid om onderwijs en opvang beter op elkaar af te stemmen. Daar hebben we met de scholen ideeën over.”

Advertisements

Samen met de schoolbesturen werkt Quadrant aan het realiseren van de nieuwe schoollocaties in Waddinxveen Noord (WSE-terrein) en in Park Triangel. In deze projecten wordt toegewerkt naar een integrale samenwerking waarin naast onderwijs ook kinderopvang van 0 tot 12 jaar wordt gerealiseerd. Met het overdragen van de locaties van Humanitas naar Quadrant kan deze overgang zorgvuldig worden voorbereid.

Djelân: “Dit is een ontwikkeling die herkenbaar is en waar wij op veel plekken in het land bij betrokken zijn. Het past ons daarom als kinderopvangorganisaties om niet vast te blijven houden aan hoe het ooit was, maar ruimte te geven aan de nieuwe ontwikkeling. Dat doen we hier in Waddinxveen ook.”

Op de huidige locaties van Kinderopvang Humanitas verandert niet direct iets. In eerste instantie is de overdracht vooral administratief. De huidige medewerkers blijven betrokken en er vallen geen verplichte ontslagen. Ook kinderdagverblijf de Boemel en BSO Sportpunt worden overgedragen aan Quadrant. Deze locaties zullen afzonderlijk blijven bestaan. De officiële overgang van de locaties vindt per 1 januari 2019 plaats.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
06-06-2018 10:48