Liveblog: Voedselbank gaat vandaag soep rondbrengen

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag 7 april: “Geen onnodige reizen en geen onnodig grensverkeer. Ik doe een beroep aan iedereen om Pasen thuis te vieren”, verduidelijkte Rutte. “Blijf thuis”, zei hij vervolgens in verschillende talen. Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat in de hand te houden, zei Rutte. “Dat is positief, maar we moeten nu volhouden. We zijn op de goede weg, we moeten dit samen doen en blijven volhouden.”

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 21.762
Aantal doden in Nederland: 2.396 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 7.972

 

Update 16:49 uur: Thuis in beweging blijven tijdens de coronacrisis? Dat kan dankzij de beweegtips, speltips en challenges van Goudse gymdocenten, buurtsportcoaches en zwemdocenten.

Advertisements

Update 16:23 uur: RTL Nieuws meldt op hun website: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Nederlanders opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te blijven de komende dagen. In een bericht op sociale media schreven ze: “Houd vol, wees voorzichtig en blijf zo veel mogelijk thuis. Met geduld, solidariteit, doorzettingsvermogen en vertrouwen in de toekomst komen wij hier samen doorheen.”

Update 15:55 uur: Blomatelier aan de Molenwerf 22 kwam zo juist speciaal een bloemetje brengen voor de inzet van www.kiesvoorlokaal.nl

Ook een bloemetje bestellen? Ga naar www.kiesvoorlokaal.nl en scroll naar Molenwerf

Update 15:16 uur: Op zaterdag 18 april zal de Goudse stadsbeiaardier Boudewijn Zwart een verzoekprogramma spelen.

Update 14:20 uur: Op dinsdag 14 april start er een nieuwe middagshow op GoudaFM met de naam Hallo daar! Dit is een speciaal gemaakt programma voor de ouderen in het verzorgingstehuis in de corona tijden. Klik hier voor het artikel.


Update 13:51 uur:
Het aantal positief geteste mensen is met 1.213 gestegen tot een totaal van 21.762. Het aantal overleden patiënten is nu 2.396, dit betekent dat er 148 personen zijn overleden sinds gisteren. Het aantal ziekenhuisopnames zijn met een stijging van 237 opgelopen tot 7.972 opnames. Wat opvalt is dat het aantal besmettingen nu weer hoger ligt dan het aantal van dinsdag op woensdag. Een daling is over de gehele periode te zien, maar dit gaat tot nog toe erg langzaam.

 

Update 13:30 uur: Vanochtend speelde er een draaiorgel voor een jarige Gouwenaar.

 

Update 12:50 uur: Himalaya gebergte goed zichtbaar vanaf 200 km afstand.

Update 11:06 uur: Ook de brandweer wordt bedankt voor hun hulpverlening tijdens de coronacrisis.

 

Update 10:06 uur: De Goudse gemeenteraad zal voorlopig niet stemmen op afstand. Dinsdag werd in de Eerste Kamer een spoedwet aangenomen waarmee gemeenteraden in heel Nederland die mogelijkheid krijgen. Het idee is dat raden zo ondanks de Coronacrisis besluiten kunnen blijven nemen via digitale vergaderingen. In Gouda is dit simpelweg nog niet nodig, omdat er nog geen besluiten zijn die aan de raad moeten worden voorgelegd, zegt raadsgriffier Eleonore Karman. Lees hier het hele verhaal.

Update 09:50 uur: Om 11.30 uur kan je live mee kijken naar Matthäus Passion door beiaardier Boudewijn Zwart.

Update 09:45 uur: De Voedselbank Gouda gaat vandaag voedselpakketten rondbrengen waaronder andere soep van LF Gouda.

09-04-2020 09:50