Liveblog: Gaan de kapperszaken er zo uit zien?

De ‘versoepelde’ maatregelen zijn gisteravond door minister-president Mark Rutte voorgelegd. Zo mogen horeca weer wat meer bewegen met tafels op 1 juni en zijn kapperszaken maandag 11 mei weer open.  Ook basisscholen en de kinderopvang gaan weer gedeeltelijk open op 11 mei.

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 41.774
Aantal doden in Nederland: 5.288 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.192

 

 

Advertisements

Update 15:56 uur: Maak in 30 seconden je eigen mondkapje. Hoe? Dat legt een militair uit in onderstaande video.

Update 15:50 uur: Vandaag speelde pianist Maurits de Lange een miniconcert voor de bewoners van de Savelberg.

Update 14:06 uur: RIVM: Vandaag zijn er 39 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 455 nieuwe positief geteste personen gemeld. En er zijn 84 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 41.774 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Impact van de landelijke maatregelen om de COVID-19 epidemie te bestrijden

Om het effect van de maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus te volgen, is gekeken naar het moment dat gemelde COVID-19 patiënten ziek werden. Dit is bekeken bij patiënten die uiteindelijk in het ziekenhuis opgenomen moesten worden. Zie nieuwsbericht

 

 

Update 13:10 uur: Morgen op 8 mei om 20:00 uur is er de 8e editie van het Theater Virus Festival. Dit is een online huiskamerfestival met als insteek om hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie te geven door een positief cultureel virus te verspreiden. Het festival is via het YouTube kanaal van De Goudse Schouwburg te zien. Meer informatie is te vinden op www.goudseschouwburg.nl

Update 13:02 uur: Toby Tredgett maakte een Paella voor ongeveer 70 werknemers van het Groene Hart Ziekenhuis.

Update 12:57 uur: Vanaf 1 juni opent Cinema Gouda haar deuren weer voor het publiek. Wel worden de maatregelen gehandhaafd en is er een maximum bezoekersaantal van 30.

Update 09:45 uur: Is dit voorlopig hoe wij naar de kapperszaken gaan in Gouda? Bij Jack Styles op de Wijdstraat zijn ze al vast aan het oefenen.

07-05-2020 10:45