Liveblog: Afgeschermde zitgelegenheden Anne Frankplantsoen

© Raymond Aarsman

Gouda – De ‘versoepelde’ maatregelen zijn dinsdag 5 mei door minister-president Mark Rutte voorgelegd. Zo mag de horeca weer wat meer bewegen met tafels op 1 juni en zijn kapperszaken sinds gisteren weer open. Ook de basisscholen en de kinderopvang zijn weer gedeeltelijk open. 

 

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 43.481
Aantal doden in Nederland: 5.590 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 11.457

Update 16:43 uur: De verspreiding van het virus in Nederland over de laatste 30 dagen.

Advertisements

 

Update 16:30 uur: Zangeres en cabaretière Karin Bloemen was vanmiddag aan het optreden bij het Sint Jozefpaviljoen in Gouda.

 

Update 16:12 uur: NZG: Om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan moet iedereen met klachten van hoesten en/of neusverkoudheid en/of koorts thuisblijven totdat de klachten ten minste 24 uur over zijn. Dit geldt ook voor kinderen, die dan dus ook niet naar school of kinderopvang mogen komen. Het is echter niet wenselijk dat kinderen met bekende chronische luchtwegklachten niet toegelaten worden op school of kinderopvang. Ook is het niet wenselijk dat kinderen met nieuwe milde luchtwegklachten langdurig school verzuimen of langdurig geen toegang hebben tot de kinderopvang. Dit meldt het RIVM. Lees het artikel hier. 

Update 15:02 uur: Vandaag zijn er 27 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 270 postief geteste mensen regegistreerd sinds gisteren. Er zijn 28 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 43.481 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Update 14:26 uur: Echte Goudse mondkapjes zijn te verkrijgen bij The Gouda Shop. Op onderstaande website zijn deze te bestellen.

Update 13:18 uur: Zondag 17 mei is er een online Goudse Glazendienst. Ds David van Veen neemt om 17:00 uur de Gouwenaars mee naar glas 63 van de Sint-Janskerk. Dit glas verbeeldt het verhaal van Hemelvaart.

Update 13:14 uur: Aankomende zaterdag is er weer online muziek van poppodium So What! op Twitch.

Update 12:25 uur: Kruim, gevestigd in de Chocoladefabriek, is vanaf vandaag geopend om af te halen.

Update 12:17 uur: De Nationale Zorggids meldt: Door het coronavirus dreigt wereldwijd een grote mentale gezondheidscrisis te ontstaan. Daar waarschuwen de Verenigde Naties voor. De organisatie roept landen op snel maatregelen te nemen die psychische problemen bij mensen kunnen voorkomen.Lees het volledige artikel hier.

Update 11:09 uur: Vanaf donderdag 14 mei 2020 is de studiezaal van het Streekarchief weer beperkt geopend. ”We zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt één keer per week voor een dagdeel van drie uur een plek reserveren op de studiezaal om stukken in te zien of onderzoek te doen.”

Update 11:05 uur: 

14-05-2020 11:13