Linda Bouwens stopt met schaatsen

Blessure dwingt marathonschaatster Bouwens tot stoppen

Vanwege een hardnekkige blessure moet Linda Bouwens stoppen met schaatsen op het hoogste landelijke niveau. De dertigjarige Goudse beëindigde dit weekend, bij de laatste marathonwedstrijd van het seizoen, noodgedwongen haar actieve schaatscarrière. Hiermee komt een einde aan een lange reeks wedstrijden op de langebaan en in de marathon. Bouwens deed mee aan elf Nationale Kampioenschappen Afstanden, Sprint of Allround en behaalde in 2010 haar beste klassering met een zevende plaats op het NK Allround. De laatste jaren was Bouwens vooral actief als marathonschaatster op het hoogste landelijke niveau. Waarschijnlijk zal zij verder gaan als trainer en begeleider van jonge talenten.

Linda Bouwens heeft besloten om vooralsnog een punt te zetten achter haar sportcarrière: op zaterdag 28 februari deed zij niet mee aan de Finale van de KPN Marathon Cup in Amsterdam en reed zij één laatste afscheidsronde op de Jaap Edenbaan. Het besluit is noodgedwongen en pijnlijk: een slepende liesblessure verhindert de dertigjarige Goudse om nog langer op topniveau te blijven sporten. En zo komt er een abrupt en pijnlijk einde aan een sportloopbaan die Bouwens mooie momenten op de langebaan en de laatste jaren in het landelijke marathonpeloton heeft gebracht. Zij heeft meegedaan aan elf NK’s Langebaan en behaalde in 2010 haar beste klassering (zevende) bij het NK Allround.

Advertisements

In overleg met haar club, Schaats- en Skeelerclub SC Gouda, zoekt Bouwens naar mogelijkheden om haar grote ervaring te gaan overdragen op jonge talentvolle schaatsers.

Afscheid Linda2