Leerlingen Coornhert Gymnasium winnen met idee voor duurzame stad

Gouda – De groep Groen Goud uit de bovenbouw van het Coornhert Gymnasium heeft de hoofdprijs gewonnen met haar idee voor Gouda als duurzame stad. 

In groepjes bedachten jongeren van drie Goudse middelbare scholen creatieve oplossingen voor een toekomstig Gouda. De jongeren ontwierpen de stad in een competitieverband. Na een voorselectie op de scholen kwamen de beste groepjes op 9 juni naar de finale in de raadszaal van het Huis van de Stad. Wethouder duurzaamheid Hilde Niezen was als juryvoorzitster bij deze finale aanwezig. Een deskundige jury beoordeelde vanuit verschillende disciplines de ontwerpen van jongeren uit de 2e en 5e klassen van het Carmel college, locatie Antonius, het Coornhert Gymnasium en GSG Leo Vroman. De hoofdprijs voor de winnende bovenbouw groep werd gewonnen door Groen Goud van het Coornhert Gymnasium.

Duurzame voedselproductie
De wedstrijd werd voor de 5e keer in Gouda georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland in samenwerking met de Stichting Duurzame Stad. Goudse jongeren gingen de uitdaging aan om die stad te ontwerpen. Een stad bestand tegen een gestegen zeespiegel, met genoeg energie uit alternatieve bronnen en lokale duurzame voedselproductie.

Advertisements