Leden Curves Waddinxveen zamelen 675 euro in voor drie goede doelen

Leden van sportschool Curves uit Waddinxveen hebben in de maand oktober 675 euro ingezameld voor drie goede doelen. Dit gebeurde onder meer tijdens een sportmarathon van 12 uur, waarbij ieder kwartier minimaal één lid de kring in ging om te sporten. De deelnemers betaalden daarvoor een bijdrage van minimaal 5 euro voor een goed doel naar keuze; Pink Ribbon, de Hartstichting of Make-A-Wish.
,,We zijn erg blij met het eindresultaat’’, vertelt eigenaar Alex van Kesteren. ,,Ruim 40 leden hebben meegedaan aan de sportmarathon. Verder hebben tientallen leden meegedaan aan de loterij. Ze konden een lot kopen van 2 euro en mochten dan een ballon kapot prikken. Alle deelnemers hadden gegarandeerd prijs.’’

De prijzen waren beschikbaar gesteld door Curves, medewerkers van Curves en diverse Waddinxveense ondernemers; de Hema, Mulder Mode, Shoeby Fashion en pedicurepraktijk Beauty by Mariel. Ook de opbrengsten van de loterij konden dankzij de sponsors zo de doosjes in, voor de drie goede doelen. Verder werd er in de sportschool lingerie verkocht door Linda Dekker, van Lin Lingerie. Na de sportmarathon konden leden nog de hele maand oktober een bijdrage doneren.
Curves Holland, de overkoepelende organisatie, vindt het belangrijk om zich in te zetten voor goede doelen. Zo steunt Curves de stichting Pink Ribbon al vele jaren in haar missie tegen borstkanker. In de maand oktober hebben Curves vestigingen uit heel Nederland zich ingezet voor een zo hoog mogelijke opbrengst.
,,Daarnaast heeft Curves dit jaar gekozen voor twee andere goede doelen’’, vertelt eigenaar Alex van Kesteren. De eerste is de Hartstichting. In totaal zijn er in Nederland ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Elke dag overlijden er alleen in ons land al meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. De Hartstichting financiert onderzoekt, geeft steun en voorlichting aan patiënten en zet zich in voor een hogere overlevingskans bij een hartstilstand.
Het tweede goede doel is Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult de liefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 5.000 levensbedreigend zieke kinderen hun allerliefste wens. De organisatie drijft op vrijwilligers, die alle stappen in het proces begeleiden en volgen. Maar er is ook geld nodig, want Make-A-Wish neemt alle kosten van de wensen voor haar rekening.