Lars den Heijer geeft startsein ‘Straat je netjes’

Loco kinderburgemeester Lars den Heijer nam op 5 juli de eerste ‘Straat je netjes’ prullenbak in de gemeente Gouda in gebruik, met daarop een foto van hemzelf.

Lars deed dit op het schoolplein van basisschool De Cirkel, onder toeziend oog van zijn klasgenoten en vertegenwoordigers van de Brede School, de gemeente Gouda en Cyclus. Wat begon als een ergernis van Lars mondt uit in de zwerfafvalcampagne ‘Straat je netjes’, waar de gemeente alle Goudse basisscholen voor uitnodigt.

De loco kinderburgemeester ergerde zich aan zwerfafval en klopte met een idee voor een ludieke prullenbak op het schoolplein bij Cyclus aan. Het bedrijf dat in Gouda onder meer prullenbakken leegt en zwerfafval opruimt, vond een prullenbak die vrolijk en aansprekend is, die voldoet aan alle veiligheids- en gebruikerseisen en die voor het grootste deel gemaakt is van gerecycled aluminium.

Advertisements

Zwerfafvalcampagne
Het enthousiasme van de twaalfjarige Lars sloeg over op Cyclus, dat het idee van de prullenbak verder uitwerkte in de zwerfafvalcampagne ‘Straat je netjes’ voor basisscholen. Maarten Milieu geeft een les over zwerfafval. De leerlingen doen mee aan een tekenwedstrijd. En de mooiste tekening komt op de prullenbak op het schoolplein. De leerlingen vormen vervolgens bij toerbeurt het ‘Straat je netjes-team’, dat in opvallende hesjes de omgeving van de prullenbak en de bak zelf schoonhoudt.

Voor alle Goudse basisscholen
Begin volgend schooljaar ontvangen alle Goudse basisscholen de uitnodiging van de gemeente Gouda om mee te doen met de campagne.