Lars Adema wint Vriendenschaar hardbat open

Maar liefst 37 deelnemers hadden de weg gevonden naar Gouda voor het jaarlijkse Vriendenschaar Hardbat open. Maar liefst 21 spelers uit de top 100 van de wereldranglijst hadden zich aangemeld bij organisator Marco van der Meijden.
Na de poules werd er doorgespeeld in 3 klassen. Bij de poedelprijs klasse was het Vriendenschaar talent Arthur Krijgsman die de beste was voor clubgenoot Cees Voordouw. In de ‘jupiler league’ klasse ging de titel naar de sterke Duitser Micheal Keller, die in de finale won van de verrassend sterke Rob Schram (Disnierats). In de hoogste klasse werd gespeeld op hoog niveau. De halve finales werden gespeeld door Lars Adema (Hilversum) tegen Marty Hendriksen (Rega) en thuisfavoriet Vincent Blom tegen de nummer 1 geplaatste Arnoud Meijer (Hilversum). Lars en Marty maakten er een lekker luidruchtige pot van die uiteindelijk door Lars gewonnen werd. Vincent en Arnoud maakten er een prachtige wedstrijd van die net aan door Vincent gewonnen werd: 11-8 in de 5e. De finale ging dus tussen Vincent en Lars. Ook dit werd een prachtige wedstrijd; jammer was het dat Vincent in de 3e game half geblesseerd raakte. Op het tandvlees kwam Vincent nog wel 10-7 voor in de 5e maar met 5 punten op rij was de winst toch nog voor Lars die daarmee een ticket voor Londen verdiende.
Vriendenschaar bedankt iedereen voor hun deelname en in het bijzonder de volgende vrijwilligers: Marianne de Wit, Nadia de Bruin, llse van de Berg, Theo Verzijl en Kees Batenburg.