Landelijke Soroptimist International bijeenkomst in Gouda

Gouda – Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich op verschillende niveaus inzetten voor rechten van vrouwen en meisjes. Soroptimist club Gouda bestaat dit jaar 80 jaar en vond dit een mooie aanleiding om gastvrouw te zijn van de landelijke zomerbijeenkomst. De club mocht afgelopen zaterdag beschikken over de Sint-Janskerk voor de ochtendvergadering met 300 deelnemers die werd geopend door burgemeester Schoenmaker.

In de middag hebben 250 deelnemers te voet, per fiets, of in een rondvaartboot tochten gemaakt langs Gouda’s cultureel erfgoed. Gedurende de dag werden loten verkocht voor het goede doel. De dag werd afgesloten met een drankje in het Oude Stadhuys, waar de prijs van de loterij werd uitgereikt: clublid en beeldhouwster Andrea Dogterom stelde hiervoor een beeld beschikbaar.

Soroptimist club Gouda organiseert activiteiten voor diverse goede doelen. Soms is dat een plaatselijk doel, zoals de Stichting Meedoen, het Hospice of het Streekarchief. Het huidige goede doel is Preventie van kindhuwelijken in Pakistan, in samenwerking met Oxfam Novib. Voor dit project werd met de loterij en de verkoop van Pakistaanse sjaals ca 2300 euro verzameld op deze dag.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

04-06-2018 12:10