Landelijke skeelermarathon naar Gouda

Op zaterdag 16 mei 2015 is de landelijke inline-skate top aanwezig in Gouda voor wedstrijden op de wielren- en skeelerbaan in de Goudse Hout. Zowel bij de dames als bij de heren komen de beste Nederlandse inline-skaters (ook wel skeeleraars genaamd) in actie op de marathon. Het is voor het eerst dat een landelijke inline-skatewedstrijd wordt georganiseerd. in Gouda. Van de lokale Schaats- en Skeelerclub doen ook diverse leden mee aan deze wedstrijd. Voorafgaande aan de landelijke wedstrijd vindt voor het tiende jaar in successie de Mijnen Inline Cup plaats: een wedstrijd voor gewestelijke inline-skaters uit Midden-Nederland. Ook hieraan doen meerdere clubleden van SC Gouda mee.

Op 16 mei 2015 zal Gouda voor het eerst in de historie gastheer zijn van een landelijke skeelerwedstrijd. De KNSB heeft de vierde competitiewedstrijd van de KNSB Marathon Cup aan de Zuid-Hollandse stad toegewezen. Behalve een primeur voor Gouda en de lokale Schaats- en Skeelerclub SC Gouda is het ook een bijzonderheid dat een landelijke skeelerwedstrijd in het westen van Nederland plaatsvindt, meestal worden deze wedstrijden in noorden en oosten gereden waar de sport zijn bakermat kent. In nauwe samenwerking met de gemeente, het recreatieschap, Wielrenvereniging Excelsior en andere belanghebbenden zal SC Gouda de wedstrijddag gaan voorbereiden zodat er op de zaterdag van het Hemelvaartsweekend een prachtig evenement gaat plaatsvinden in Gouda. Een mooi visitekaartje voor de stad en voor de club die al vele schaatstoppers en sinds enkele jaren ook inline-skate toppers heeft voortgebracht.

Voorafgaande aan de KNSB Marathoncup in Gouda zal voor de tiende keer op rij een wedstrijd in de grootste (en volgens velen de gezelligste) regiocompetitie van Nederland worden gereden: de Mijnten Inline Cup. Hierin komen jeugdrijders en senioren in de leeftijd van zes tot zestig (en ouder) in actie op het 1.250 meter lange parcours in de Goudse Hout. Aan deze competitie doen honderden inline-skaters uit Midden-Nederland en ver daarbuiten mee. Ook in Gouda wordt een grote opkomst verwacht.

Advertisements

Meer informatie? Check de evenementenpagina op het Facebook van SC Gouda: http://tinyurl.com/mnzy6lr

Mijnten Inline Cup Gouda 20140503