Kunstpuntgouda kleedt etalages lege winkelpanden aan

Kunstpuntgouda gaat de etalages van lege winkelpanden in de binnenstad van Gouda aankleden. Dat initiatief neemt Kunstpuntgouda in samenwerking met de S.O.G. (samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda). Kunstpuntgouda directeur Hugo van den Hoek Ostende hoopt daarmee dat de leegstaande panden iets aantrekkelijker ta maken, maar weet dat het probleem van de leegstand daarmee niet is opgelost.

Bij Kunstpuntgouda zijn veel mensen actief met het maken van kunstwerken. “Dat doen ze op een behoorlijk niveau”, zegt de directeur. “We gaan de etalages van leegstaande panden gebruiken voor exposities. Dat verbetert de uitstraling van de winkelstraten.” De eerste winkels worden waarschijnlijk begin maart aangekleed.

Cijfers
Uit recente cijfers blijkt dat alleen al de binnenstad van Gouda een leegstand kent van zeker veertig winkelpanden. Het gaat daarbij vooral om de Kleiweg, Groenendaal, Tiendeweg en Markt. Welke mogelijkheden zijn er om lokaal de leegstand aan te pakken? Wethouder Daphne Bergman zei onlangs in een nieuwsuitzending van GoudaTV: “Er zouden meer pop-up winkels moeten worden toegestaan. Meer lokale ondernemers moeten een kans krijgen.”

Advertisements

Kom naar Gouda
“Als S.O.G. proberen wij in samenwerking met onze ondernemers en de gemeente, potentiële ondernemers naar Gouda te halen”, zei centrummanager Ronald van Rossum in hetzelfde programma van GoudaTV. “Wij nodigen ze uit: kom naar de stad, we laten jullie onze mooie panden en winkelstraten zien.”

Er verdwijnen winkels, maar er komen ook nieuwe zaken bij. Zoals die van Maurice en Sandra Koster (Gouds Kaashuis). Zij openen een souvenirwinkel ‘Gouda Gifts’ aan de Lange Tiendeweg. Deze winkel gaat naar verwachting rond Pasen open.