Koninklijke onderscheiding voor Dr. P.H.A.M. Abels

In de Oud-Katholieke kerk H. Johannes de Doper heeft burgemeester Milo Schoenmaker tijdens het 25-jarig jubileum van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis de heer Paul Abels geridderd. Abels werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Abels is al meer dan 25 jaar actief als vrijwilliger voor de landelijke Vereniging van Nederlandse Kerkgeschiedenis (VNK) en andere historische verenigingen zoals de Historische Vereniging Die Goude in Gouda. In 1989 was Abels één van de oprichters van de VNK met als doel een platform te bieden voor geïnteresseerden in de Nederlandse kerkgeschiedenis. De afgelopen 25 jaar heeft hij hieraan een grote bijdrage geleverd als oprichter, bestuurder en als redacteur van vele publicaties. Sinds 2004 zit Abels ook in de redactie van het Tijdschrift voor de Nederlandse kerkgeschiedenis.

Naast zijn werk voor de VNK is Abels actief voor de Historische vereniging Die Goude. Hij verzorgt de redactie van het populaire kwartaalmagazine Tidinge en geeft les in de cursus Goudologie. Op het gebied van geschiedschrijving van zijn woonplaats Gouda en voor de Vereniging van de Nederlandse Kerkgeschiedenis heeft Abels zijn sporen meer dan verdiend.

Advertisements