Koninklijke Horeca Nederland in gesprek met Gouda

 

Afgelopen dinsdag, 9 mei 2017, heeft KHN Gouda met de Goudse politiek gedebatteerd over actuele onderwerpen (zoals blurring, gelijk speelveld en wet- en regelgeving) die horecaondernemers op dit moment bezighouden. Met een opkomst van ongeveer 22 raadsleden, de wethouder en burgermeester, was de avond een groot succes.

KHN Gouda organiseerde deze bijeenkomst met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Aan de hand van drie stellingen werd met de aanwezige raadsleden gediscussieerd over de volgende onderwerpen:

Advertisements

1. De horecaondernemers moeten eerder betrokken worden bij het opstellen van horecabeleid.

2. De doorlooptijd voor een nieuwe ondernemer moet korter.

3. De gemeente Gouda moet gelijk speelveld bewaken met duidelijke wet en regelgeving ook

voor nieuwe aanbieders.

Naar aanleiding van de discussie is afgesproken dat een inmiddels gestarte werkgroep met horecaondernemers en leden van de politiek de ruimte krijgt om een aantal veranderingen te onderzoeken. Zo zal er op het gebied van ‘blurring’ binnen de werkgroep een eerste stap gezet worden om hierover in overleg te gaan. De horecabranche is belangrijk voor Nederland en ook voor Gouda. Jaarlijks wordt er in Nederland ruim € 19,2 miljard omgezet en er werken ruim 390.000 werknemers in onze sector.

Het is belangrijk dat de ondernemers in Gouda de ruimte krijgen om te kunnen ondernemen. Want op die manier kan men een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de gemeente Gouda.