Kinderen De Goudakker aan de slag met ontbijtworkshop

Gouda – In de week van 9 t/m 13 april doet Basisschool De Goudakker uit Gouda mee aan Ontbijtkracht. Vakkrachten geven vanuit KinderResto die week ontbijtworkshops aan kinderen van groep 5 tot en met 8. Tijdens de workshops staan plezier, zelf doen en een gezonde leefstijl centraal. Door het geven van workshops leren de kinderen over het belang van ontbijten en vooral dat het maken ervan eenvoudig en leuk is. Dit maakt dat de impact verder reikt dan enkel gezellig samen ontbijten.

Door goed, gezond en lekker te ontbijten begin je de dag goed. Maar niet iedereen wil iedere dag hetzelfde eten. Het is veel leuker om een beetje af te wisselen. Na afloop van de workshop krijgen alle kinderen daarom een pakket mee naar huis. Hierin zit onder andere het KinderResto kookboek en ingrediënten om thuis zelf nog 4 ontbijtjes te kunnen maken.

Waarom ontbijtkracht
In de week van 9 tot en met 13 april geeft KinderResto op totaal 84 basisscholen verdeeld over 41 steden gezonde ontbijtworkshops. In één week ervaren 8500 kinderen die mogelijk opgroeien in een achterstandsituatie hoe leuk en eenvoudig het is om een ontbijt klaar te maken.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl