Kinderdagcentrum Bloemendaal krijgt Xbox

Kinderdagcentrum Bloemendaal aan de Magelhaeslaan 27 in Gouda heeft via Stichting Present Gouda een Xbox spelcomputer gekregen. Het kinderdagcentrum van de Gemiva-SVG Groep voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking gaat de spelcomputer inzetten bij het activiteitenaanbod aan de kinderen.

Locatiemanager Linda Mook is erg blij met de spelcomputer. “Annet Perdijk van Present Gouda kreeg via Present Nederland de mogelijkheid een gloednieuwe Xbox uit te reiken aan een zeer zinvolle maatschappelijke locatie en dacht meteen aan ons. De Xbox is inmiddels bezorgd en samen met onze bewegingsagoog Ted de Vries hebben we gekeken wat we hier mee gaan doen. Met de kinderen gaan we aan de slag met een dansprogramma. Van een andere locatie konden we een digibord overnemen. In combinatie met een Xbox een gouden set! Daarnaast gaat Ted de set inzetten in het programma ‘Beweeg! Zo kan het ook’ in de regio voor andere locaties van de stichting. Dit is een programma om mensen met een beperking op een natuurlijke manier meer te laten bewegen. Het gebruik van een spelcomputer is daarbij een goed hulpmiddel.”

Present
Stichting Present Gouda heeft onlangs een samenwerkingsconvenant gesloten met de Gemiva-SVG Groep. Als ‘makelaars in vrijwilligerswerk’ werft de stichting vrijwilligers voor organisaties zoals kinderdagcentrum Bloemendaal. Hieruit zijn al leuke activiteiten voort gekomen die de kinderen in hun ontwikkeling stimuleren.

Advertisements