Kindercollege nodigt Goudse kinderen uit voor gratis Super Cool Kidsfeest

Gouda – Elk jaar nodigt het kindercollege alle kinderen van Gouda uit op de Markt voor het gratis Super Cool Kidsfeest. De afgelopen jaren was het feest in aangepaste vorm vanwege corona, maar dit jaar is het gewoon weer feest op woensdagmiddag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Om 15.00 uur wordt het Super Cool Kidsfeest officieel geopend op het hoofdplein door kinderburgemeester Junia de Ridder en wethouder Thierry van Vugt. Bij feest hoort taart. Junia en wethouder Van Vugt snijden tijdens de opening dan ook de taart aan (zolang de voorraad strekt).

Doorlopend programma en gratis toegang

Vanaf 14.00 uur is de Markt gevuld met allerlei doorlopende activiteiten voor en door kinderen. De Markt wordt hiervoor verdeeld in een zestal pleinen met een eigen thema en activiteit. Denk bijvoorbeeld aan dansen, zingen en verkleden, sportieve activiteiten, voorlezen, een spreekuur van de poppendokter, schminken, zelf thee maken, leren over bomen en fossielen, knikkerbanen bouwen en nog veel meer! Op verzoek van het kindercollege is de Markt op deze middag een Rookvrijezone.

Advertisements

Geld inzamelen voor Plastic Bricks – Unicef

Alle activiteiten zijn gratis, maar u mag er ook een klein bedrag voor geven. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het kindercollege heeft dit jaar gekozen voor Plastic Bricks van Unicef. Met dit project wordt plastic afval omgezet in stenen voor de bouw van klaslokalen. Kijk voor meer informatie en het hele programma van het Super Cool Kidsfeest op de website van de kinderburgemeester en volg SCK22 op Facebook, Twitter of Instagram.