Kindercollege nodigt Goudse kinderen uit voor gratis Super Cool Kidsfeest

Gouda – Elk jaar nodigt het kindercollege alle kinderen van Gouda uit op de Markt voor het gratis Super Cool Kidsfeest. De afgelopen jaren heeft dit in aangepaste vorm moeten plaatsvinden vanwege corona, maar dit jaar is het gewoon weer feest op woensdagmiddag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Om 15.00 uur wordt het Super Cool Kidsfeest officieel geopend op het hoofdplein door kinderburgemeester Junia de Ridder en wethouder Thierry van Vugt. Bij feest hoort taart. Junia en wethouder van Vugt snijden tijdens de opening dan ook de taart aan. Kom je ook een stukje eten? (zo lang de voorraad strekt).

Doorlopend programma en de toegang is gratis
Vanaf 14.00 uur is de Markt gevuld met allerlei doorlopende activiteiten voor en door kinderen. De Markt wordt hiervoor verdeeld in een zestal pleinen met een eigen thema en activiteit. Zo kun je dansen, zingen en verkleden, sportieve activiteiten doen, voorlezen, een spreekuur van de poppendokter, schminken, je eigen thee maken, leren over bomen en fossielen, knikkerbanen bouwen en nog veel meer! Op verzoek van het kindercollege is de Markt op deze middag een Rookvrije-zone.

Kijk voor het volledige programma van het Super Cool Kidsfeest op kinderburgemeestergouda.nl en volg #SCK22 op Facebook, Twitter of Instagram.

Geld inzamelen voor Plastic Bricks – Unicef
Alle activiteiten zijn gratis, maar men mag er ook een klein bedrag voor geven. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het kindercollege heeft dit jaar gekozen voor Plastic Bricks van Unicef. Met dit project wordt plastic afval omgezet in stenen voor de bouw van klaslokalen. Met dit project in de Ivoorkust werkt Unicef aan het milieu en afvalvermindering. Vrouwen en jongeren worden opgeleid in het verzamelen en sorteren van afval. Ook worden zij ondersteund bij het beginnen van een eigen onderneming om zelf geld te verdienen. Met dit project worden scholen gebouwd in de Ivoorkust voor de 13 miljoen kinderen die er wonen.

Het Super Cool Kidsfeest is georganiseerd door Brede School Gouda in samenwerking met Bibliotheek Gouda, SBG, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, GGDHM/CJG, Gouda750, IVN, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, Goudse Schouwburg, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, Playtoday, Spel aan Huis, SPORT.GOUDA, TechniekPunt Gouda, Unicef, VoorleesExpress, e.a.

Het Super Cool Kidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door GoudaPot.

09-04-2022 11:35