Kick-off ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst 2020’

© deGouda

Gouda – Vandaag was de kick-off voor de ontwerpwedstrijd Duurzame stad van de toekomst in Cinema Gouda. Leerlingen en studenten van vier scholen ontwerpen de komende maanden in groepen een duurzame wijk of een duurzaam bedrijventerrein in Gouda.

Wethouder Michiel Bunnik, die de wedstrijd startte is verheugd dat leerlingen de komende tijd aan de slag gaan met het ontwerpen van een duurzame wijk. “Het is duidelijk geworden dat er iets moet gebeuren om klimaatverandering tegen te gaan”, sprak hij de leerlingen toe. “Door mee te doen verdiepen jullie je in de uitdagingen waar we voor staan en leveren jullie een bijdrage aan mogelijke oplossingen”, aldus Bunnik. De leerlingen verdiepen zich komende tijd in thema’s zoals de toekomstige energievoorziening van Gouda, duurzaam bouwen, klimaatadaptatie, natuur, circulaire economie en maken daarna een ontwerp.

De groepen met de beste duurzame ontwerpen per school gaan in de finale op 29 mei met elkaar de strijd aan. Een jury van duurzaamheidsexperts uit de Stad beoordeelt samen met de wethouder de ontwerpen. De groep met het beste ontwerp wint een duurzame prijs. De wedstrijd in Gouda wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden Holland, in samenwerking met Stichting Duurzame Stad en in opdracht van de gemeente Gouda. De deelnemende scholen zijn: Het GSG Leo Vroman, Carmelcollege, locatie Antonius; het Hoornbeeckcollege en het Driestarcollege (locatie Gouda).

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

21-02-2020 12:25