Kermis in Gouda ook dit jaar onzeker

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – September is in Gouda altijd de maand dat de kermis weer neerstrijkt op de Goudse Markt. Na het afgelasten van de editie in 2020 is het de vraag of de kermis volgende maand wél komt. De gemeente Gouda heeft nog niet beslist, blijkt uit het antwoord op vragen hierover.

Een woordvoerder van de gemeente begint hoopvol: ‘In principe is ook de Kermis een doorloop-evenement en met in-acht-name van de regels (1 persoon per 5 m2 en 1,5 meter) zou dat gewoon plaats moeten kunnen vinden’.

De gemeente is nog in gesprek met de organisatie over hoe het evenement verantwoord te organiseren valt: ‘Op dit moment is binnen de gemeente en met de organisatie een aantal afspraken in de agenda gezet om te bespreken op welke manier een en ander op een goede manier kan plaatsvinden. De uitkomst daarvan is niet eerder dan eind augustus duidelijk’.

Advertisements

Ook zit er mogelijk nog een addertje onder het gras. Het is namelijk nog niet duidelijk wat in september het kabinetsbeleid zal zijn. ‘Dus in afwachting van beslissingen daar, is alles wat wij zeggen ook nog eens onder voorbehoud’.

13-08-2021 16:50