Kanovereniging De Goudse Peddel sluit af met kano IJsberentocht

Gouda – De Goudse kanovereniging De Goudse Peddel sluit op de valreep van 2018 op 29 december het jaar af met jaarlijkse zogenaamde kano IJsberentocht.

Een kano tocht van ca 20 km door Gouda en de wateren rondom Gouda speciaal voor de winterharde kanoërs van de vereniging waar kans bestaat ongure weersomstandigheden, vorst, sneeuw of zelfs een dun laagje ijs.

Route is via de kerstbomen in de Karnemelksloot, Gouda door naar de Hollandse IJssel, Nieuwerkerk en via de Zuidplas terug naar Moordrecht en Gouda, onderweg moeten er wel enkele sluizen gepasseerd worden.

De IJsberen tocht is de afsluiting van een actief jaar van de Goudse Peddel waar vele activiteiten georganiseerd zijn zoals toertochten in de regio, en zo ook verder in het land, wildwatervaren, zeevaren en buitenlandse kampeer kano kampen.

Afgelopen jaar zijn er kennismaking avonden georganiseerd waar belangstellenden kennis konden maken met de kanosport.In de winter worden in een lekker warm zwembad weer de instructie lessen gegeven.De wereld vanuit de kano kan een oase van rust en natuur zijn, zeker vanuit Gouda midden in het Groene Hart.

Onze faciliteit aan de Breevaart bij het sluisje is een ideaal punt om een kanotochtje te beginnen door de polder of Reeuwijkse Plassen of de bewegwijzerde Goudse Kanoroute te kanoën

Heb je interesse, kom dan eens op de dinsdag avonden bij ons kijken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

20-12-2018 09:20

Advertisements