Kampioenen bij Bouncers Basketball

Gouda – Twee kampioenen afgelopen zaterdagmiddag in sporthal de Duikelaar. Bouncers Gemixt Onder 10 1 pakte de titel na de 73-28 winst op BS Leiden 2 en later op de middag sleepte Bouncers Gemixt 12 2 de titel binnen na een eveneens ruime zege op Lokomotief 3, 77-31. Door deze zeges en met nog twee wedstrijden te gaan zijn de ploegen onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

Bouncers Gemixt Onder 10 1 had geen enkele moeite met het bezoekende BS Leiden 2. Vanaf de eerste periode was het de thuisploeg die de wedstrijd dicteerde, om bij rust al op een ruime voorsprong te staan, 34-17. Met 39 punten in de laatste periode pakte de ploeg uiteindelijk een ruime 73-28 overwinning en daarmee het kampioenschap.Maxim Toet was goed voor 19 punten.

Bouncers Gemixt Onder 12 2

Daarna was het de beurt aan Bouncers Gemixt Onder 12 2, met als tegenstander Lokomotief 3 uit Rijswijk, om het kampioenschap binnen te halen. Na de eerste periode hadden de bezoekertjes met 4-5 nog enige hoop op een redelijk resultaat, maar vanaf de tweede periode was het Bouncers wat de klok sloeg. Via een ruststand van 39-13 werd het 77-31 en het tweede kampioenschap voor Bouncers. Sjors Hümmels was topscoorder met 14 punten.

Bouncers Heren 1

In sporthal de Mammoet gaven Bouncers Heren 1 en Lokomotief 2 uit Rijswijk elkaar weinig toe, maar was het eerste kwart met 12-20 voor de Rijswijkers. Winst in het tweede kwart bracht Bouncers bij rust op een 36-33 voorsprong. Het derde kwart gaf een wisselend scoreverloop te zien, maar bleef de thuisploeg bij het ingaan van het vierde kwart op voorsprong 46-42. In de vierde minuut van het laatste kwart kwamen de Rijswijkers op gelijke hoogte, 49-49, om in de zevende minuut de leidng over te nemen, 58-60. Die krappe voorsprong wist Lokomtief tot het eind vast te houden en won met 60-62. Niels Scheps scoorde voor Bouncers 21 punten.

Bouncers Dames 1

Bouncers Dames 1 speelde gedurende drie kwarten een prima wedstrijd tegen koploper Lokomotief 2 uit Rijswijk. Beide ploegen kwamen moeizaam op dreef en viel de eerste score dan ook pas na vier minuten maar was de winst in het eerste kwart voor de thuisploeg, 10-4. Bij rust was de de voorsprong, zij het minimaal, voor de bezoeksters, 26-27. In het derde kwart begon de wedstrijd langzaam te kantelen in het voordeel van Lokomotief, 38-41. In het vierde kwart zakte Bouncers volledig weg, scoorde slechts 5 punten tegen Lokomotief 21 en dat gaf een eindstand op het scorebord van 43-62. Tessa van Roon nam met 23 punten de helft van het aantal Bouncerspunten voor haar rekening.

Bouncers Jongens 18 1

Met een 78-64 winst op het bezoekende Leiderdorp 1 zette Bouncers Jongens 18 1 een goede stap op weg naar het kampioenschap. Leiderdorp nam in het eerste kwart nog wel een 14-17 voorsprong, maar nam Bouncers via een 36-30 ruststand in het derde kwart een beslissende voorsprong, 61-48, om uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten. Topscoorder Dylan Smit met 19 punten. Vrijdag 13 april kan de ploeg in de Duikelaar bij winst kampioen worden. Aanvang 19.15 u.

Bouncers Jongens 16 1

In de strijd om het kampioenschap leed Bouncers Jongens 16 1 zaterdagmiddag in de Mammoet duur puntverlies tegen medeconcurrent DAS 1 uit Delft, 39-48. Bij rust keek Bouncers tegen een 16-21 achterstand aan om in het derde kwart op voorsprong te komen, 33-29. Die voorsprong kon de thuisploeg in het vierde kwart met slechts 6 punten tegen de 19 van DAS niet vasthouden en was de winst voor de Delftenaren. Een mogelijk kampioenschap heeft Bouncers nu niet meer in eigen hand.

Bouncers Jongens Onder 16 2

De 75 punten, waarvan Alec van Doorn er 47 voor zijn rekening nam, die Bouncers Jongens Onder 16 2 scoorde tegen het bezoekende DBV Rowic, bleek niet voldoende voor de eindzege. Want de bezoekers hadden er ook zin in en werd het in Mammoet een echte ren en scoor wedstrijd. Vooral in het vierde kwart werd er door beide ploegen met 30-41 lustig op los gescoord. Rowic was echter de meest scorende ploeg en won ruim met 75-129.

Bouncers Jongens 16 3

Volop spanning bij Bouncers Jongens 16 3 en het bezoekende Westland Stars 1 uit ’s Gravenzande. Bouncers nam na winst in het eerste en tweede kwart bij rust een 27-22 voorsprong. Het derde en vierde kwart gaf een gelijk opgaande score te zien met in de laatste minuut een gelijke stand van 55-55. Bouncers liet de kans op een overwinning liggen, door twee vrije worpen te missen. Vervolgens won Westland Stars de wedstrijd door een vrije worp te benutten, 55-56. Jimmy Huurman scoorde 15 punten.

Bouncers Jongens 14 1

Bouncers Jongens 14 1 deed zaterdagmiddag goede zaken via een spannend scoreverloop uiteindelijk met 46-44 te winnen van medeconcurrent DAS 1 uit Delft. Of deze winst voldoende is voor een kampioenschap is vooral afhankelijk van de resultaten van koploper Divine met twee punten voorsprong.

Bouncers Jongens 14 2

Bouncers Jongens 14 2 zou bij winst op concurrent Westland Stars 1 kampioen zijn geworden. Helaas pakten de Westlanders met een 10-15 winst in het vierde kwart alsnog de overwinning, 54-57. Bouncers blijft echter met twee punten voorsprong lijstaanvoerder en zal ongetwijfeld wel kampioen worden. Gezien de stand op de ranglijst moeten de twee laatste wedstrijden gewoon gewonnen worden. Joost van der Linden scoorde 22 punten.

Bouncers Jongens 3

Bouncers Jongens 3 won met 40-36 van de nummer drie De Dunckers 2 uit Hilversum. Daarmee blijft de ploeg in het spoor van de koploper BV Oegstgeest 2, maar de verwachting is dat Oegstgeest geen puntverlies meer zal leiden. Guus Hulst scoorde 20 punten.

Bouncers Gemixt Onder 12 3

Spannende weken voor Bouncers Gemixt Onder 12 3. Na de winst afgelopen zaterdag op Red Stars 1 met 42-21 wacht volgende week de confrontatie in Dordrecht met DBV Rowic 1, waar thuis nog van werd verloren, en zal er gewonnen moeten worden om het kampioen te worden.

Uitwedstrijden

Bouncers Heren 2 kon het in Hellevoetsluis niet redden tegen Jump 80 1 en verloor met 72-54. Ook Bouncers Heren 4 verloor in Hellvoetsluis, zij het nipt, van JUmp 80 2 en sloot het seizoen af met verlies, 56-52. Echt moeilijk kon Bouncers Heren 22 in Almere het Almere Pioneers niet maken en verloor met 55-41. In Alphen aan den Rijn won Bouncers Jongens 20 1 gemakkelijk van BV Alphia 1 met 74-45. De grootste overwinning was het afgelopen weekend voor Bouncers Jongens 12 1 in Rotterdam tegen Rotterdam Basketbal 1. Via een 49-15 ruststand ging Bouncers met een 105-34 overwinning terug naar Waddinxveen. Tycho Zwijnenburg was met 47 punten prima op dreef.