Kamphuisen Siroopwafels verhuist terug naar Gouda

Kamphuisen Siroopwafels, het oudste recept van Gouda uit 1810, keert volgend jaar terug op de Markt in Gouda. Op woensdag 18 mei presenteerde Kamphuisen het nieuwe logo en de verpakking van de siroopwafels. Burgemeester Milo Schoenmaker ontving als eerste de nieuwe verpakking. Ook werd symbolisch de eerste paal geslagen op de plek waar straks de nieuwe Kamphuisen Siroopwafelbakkerij wordt gerealiseerd.

Banketbakkerij de Vlaam, eigenaar van de Kamphuisen Siroopwafels, heeft het recept vernieuwd. “We willen terug naar het cadeautje van vroeger. Terug naar de aandacht en smaak voor de siroopwafel”, zegt Jan Anker, eigenaar van De Vlaam en het Kamphuisen siroopwafelrecept. Met de nieuwe vormgeving wil ze het verschil tussen de Kamphuisen en andere stroop- en siroopwafels duidelijk maken. “Onze wafel heeft een iets andere smaak en is wat krokanter.” Ze wil de Kamphuisen zoals hij was in ere herstellen. “Binnen Gouda erg bekend, daarbuiten niet zozeer. We zijn anders dan andere siroopwafels. Met de oude verpakkingslijn konden we dat niet overbrengen. Met nieuwe verpakking hopen we dat duidelijk te kunnen maken.”

Siroopwafelbakkerij
In de ruimte achter de Markt 69, waar de banketbakkerij zit, komt de siroopwafelbakkerij. Woensdag werd de start gegeven voor de verhuizing van de siroopwafellijn van Waddinxveen, terug naar Gouda. “Het wordt een bezoekerscentrum waar Gouwenaren en toeristen uit binnen- en buitenland warm ontvangen worden voor een kijkje in de keuken en waar men Kamphuisen kan ruiken en proeven. De gehele Kamphuisen Siroopwafel productie komt terug naar de plaats waar het ooit is begonnen.”

Advertisements

De verhuizing gaat zeker een jaar duren. Anker verwacht dat de siroopwafelbakkerij van Kamphuisen volgend jaar mei is gerealiseerd.