Kaasseizoen begint weer

Het Goudse Kaasseizoen wordt op 7 april om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Daphne Bergman, met assistentie van Goudse kleuters.

Pas als alle kazen de Markt hebben bereikt, kan de bel worden geluid als startsignaal voor de eerste Kaasmarkt 2016. Rond het middaguur zal de Opper Waegemeester Milo Schoenmaker volgens goede traditie de nieuwe Ere Waegemeesters onderscheiden. De beëdiging van de nieuwe Ere Waegemeesters wordt georganiseerd door het Hoofdkwartier Gouda, een club van ondernemers die zich actief inzet om Gouda nog levendiger te maken.

Goudse Kaasmarkt
De Goudse Kaasmarkt trekt jaarlijks veel toeristen naar de stad. Eenentwintig weken lang kunnen bezoekers elke donderdag zien hoe handelaren de kaas keuren, en ze kunnen proeven waarom Gouda Kaas een van de meest gegeten kaassoorten ter wereld is. Voor kinderen is er op de Goudse kaasmarkt een speciaal programma. Een mix van activiteiten en Oud-Hollandse spelletjes in de binnenstad met kaas in de hoofdrol. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, zoals stadswandelingen, en is het kaasmuseum in de Goudse Waag geopend. De Goudse Kaasmarkt vindt elke donderdagochtend plaats van 7 april tot en met 1 september (behalve 5 mei) van 10.00 tot 13.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.goudakaasstad.nl.

Advertisements