Kaas terugblik seizoen 2015: Topdrukte in Gouda!

Gouda beleeft topdrukte dit toeristisch seizoen. De mooie historische binnenstad trok deze zomer toeristen uit binnen- en buitenland. De GOUDA KAASMARKT werd niet eerder zo druk bezocht. Zelfs mensen uit Nepal, Colombia en Nieuw Zeeland kwamen in Gouda sfeer proeven.

Iedere donderdag, tijdens de kaasmarkt, is het een drukte van belang in de stad. De kaasmarkten op 14 en 21 augustus waren misschien wel de drukst bezochte kaasmarkten ooit. De Goudse ondernemers in de binnenstad zijn blij met deze extra toeloop. Ook de bezoekersaantallen aan de Goudse highlights zijn de laatste periode duidelijk gestegen.

Bezoek aan VVV Gouda
Ook VVV Gouda beleeft toptijden. De bezoekersaantallen aan de balie in de Goudse Waag nemen keer op keer toe. Vorig jaar was er al een behoorlijke groei. Dit jaar zien we een toename van bijna 14%! Augustus was de drukste maand met 7.434 bezoekers, een absoluut record. Cijfers om trots op te zijn. Een aantal donderdagen is zelfs een mobiel VVV team ingezet om al voor de Waag de mensen te kunnen informeren. Op de website Welkomingouda.nl bereiden bezoekers aan Gouda hun dagje uit alvast voor. Ook de website krijgt steeds meer bezoekers: ruim 20.000 in juli.

Advertisements

Nationaliteiten bezoek VVV Gouda
De grootste groep mensen die een bezoek aan de VVV balie brengt, komt uit Nederland, gevolgd door toeristen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Italië.

Groei reisorganisaties en arrangementen
Tevens zien we een groei in het aantal reisorganisaties dat Gouda opneemt in het programma. Ook schakelen steeds meer organisaties, verenigingen en families VVV Gouda in om een groepsarrangement in Gouda samen te stellen.

Spelletje kaasraden
Tijdens de GOUDA KAASMARKT kunnen bezoekers het gewicht van de kaas raden en die kaas winnen. Er is door maar liefst 70 verschillende nationaliteiten deelgenomen aan het spelletje. Bijna de helft van de deelnemers 44,6 % komt uit Nederland. Ook uit Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Italië komen veel kaasraders.