Intentieovereenkomst voor overname Krant van Gouda door GoudaFM

Op woensdag 31 december 2014 hebben de aandeelhouders van de Gouda Media Groep BV en de heer Wiersema (o.a. GoudaFM) een intentieovereenkomst ondertekend voor de overname van de aandelen van de Gouda Media Groep BV door de heer Wiersema.

De Gouda Media Groep(GMG) is o.a. eigenaar van de, in Gouda goed gelezen, huis-aan-huis krant “De krant van Gouda” en het lokale televisiekanaal GoudaTV. Daarnaast brengt GMG landelijk de “Zorg en Ziekenhuiskrant” uit.

Met de intentie tot verkoop van aandelen in de Gouda Media Groep geeft één van de huidige eigenaren, de heer De Laat, invulling aan zijn toezegging aan de gemeenteraad van Gouda om zijn betrokkenheid bij dit bedrijf op afstand te zetten. Deze toezegging deed hij bij zijn aanstelling als wethouder financiën in de gemeente Gouda: de mogelijke schijn van belangenverstrengeling, zo die aan de orde zou zijn, wordt door de verkoop van zijn aandelen volledig weggenomen.

Advertisements

Door het samenvoegen van de activiteiten van GoudaFM, GoudaTV, De Krant van Gouda en de bijbehorende websites zal een krachtig en volledig mediaplatform ontstaan voor de Goudse regio, aldus de heer Wiersema.

Met ingang van 1 januari 2015 is de heer Wiersema aangesteld als directeur ad-interim van de Gouda Media Groep BV.

Partijen hebben de intentie om de komende weken het proces van overname af te ronden.