Integrale controle bedrijven Nijverheidsstraat en Ambachtsstraat

Gouda – Tijdens een integrale controle bij bedrijven en garage-/storageboxen op de Nijverheidsstraat en Ambachtsstraat in Gouda zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Zo werden twee ruimtes aangetroffen die waren ingericht als café. In een bedrijfsruimte was sprake van illegale bewoning. Dit pand is direct gesloten op last van het bouwbesluit. Ook zijn er diverse hennep kweekattributen aangetroffen.

Veertien panden zijn inmiddels voorzien van nieuwe sloten. De gemeente heeft de controles uitgevoerd samen met de politie, Stedin en de Omgevingsdienst Midden Holland.

Controle

Landelijk zijn de garage-/storageboxen een makkelijke manier voor criminelen om hun (illegale) spullen op te slaan. In Gouda willen de gemeente samen met de beheerders van garage-/storageboxen ervoor zorgen dat alleen bonafide huurders de boxen huren. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten, of deze in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de milieuwetgeving wordt nageleefd. Daarnaast werd gecontroleerd op rechtmatigheid van bijvoorbeeld uitkeringen en/of belastingtoeslagen. De bedrijfspanden werden ook onderzocht op onwettige activiteiten zoals illegale arbeid, hennepteelt, drugsverkoop en verkoop van gestolen auto-onderdelen.

Advertisements

Tijdens de controle kwam van meerdere bewoners het signaal dat ze blij waren dat er gecontroleerd werd. Met name ‘s avonds en ‘s nachts werd een grote mate van onveiligheid ervaren door omwonenden. De komende tijd wordt bekeken of en welke consequenties de constateringen voor de huurders van de garage-/storageboxen hebben.

Meld verdachte situaties

Hulp van inwoners is hard nodig in de strijd tegen deze criminaliteit door bijvoorbeeld het melden van verdachte situaties. Meld verdachte situaties zonder spoed bij de politie via het meldformulier op www.politie.nl/contact of bel 0900-8844. Bel bij spoed 112. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

18-04-2018 12:50