Huiskamer van de Stad 2015, inschrijving geopend!

HKvdS zoekt huiskamers, artiesten, sponsoren én vrienden.

De inschrijving voor de derde editie van het Goudse muziek- en kleinkunstfestival Huiskamer van de Stad is geopend. Inschrijven voor dit festival, dat plaatsvindt in de huiskamers van gastvrije Gouwenaren, kan nog tot 1 mei. Op zondag 7 juni 2015 zal het festival beginnen met een opening in het oude stadhuis op de Markt. Inschrijven als huiskamer of artiest kan online via de website www.huiskamervandestadgouda.nl . Hier is ook meer achtergrondinformatie over het festival te vinden. De organisatie is in deze fase het hardst op zoek naar Goudse huiskamers waar de artiesten op 7 juni hun kunsten kunnen vertonen.

Na de succesvolle eerste twee edities is het enthousiasme en de animo erg groot. “Na twee hele leuke jaren merken we dat dit festival echt leeft onder de Gouwenaren. We hebben al van diverse mensen te horen gekregen dat ze zich verheugen op de derde editie en ook de inschrijvingen stromen al gestaag binnen, enkele tientallen reeds. En dat zonder dat er al veel publiciteit is geweest, dat belooft wat!” aldus mede-organisator Dion jansen.

Advertisements

Bestaansrecht
Het afgelopen jaar groeide het evenement van 1000 bezoeken tijdens de eerste editie naar 3500 bezoeken in 2014 met meer dan 50 locaties met muziek- en kleinkunst en 56 acts. De afgelopen jaren hebben gezorgd voor een stevige basis en bestaansrecht als Gouds sociaal-cultureel evenement. Ondanks dit succes zijn er echter ook enige zorgen. Financieel gezien is de begroting nog niet rond. “We werken keihard aan het festival en ook aan het werven van fondsen en sponsoren. Het mogelijk wegvallen van de gemeente Gouda als financier is een aderlating. Het is nog niet zeker, want we dienen nog een aanvraag in, maar mogelijk valt Huiskamer van de Stad niet meer onder de regeling ‘Goed voor Gouda’, dat een meer eenmalig karakter heeft.” Naast de onzekere inkomsten zijn er ook stijgende kosten. ”De eerste jaren is er echt een ongelofelijke hoeveelheid passie en tijd in het evenement gestopt, niet alleen van de organisatie zelf, maar ook van de diverse ondernemers en handige Gouwenaren die hun diensten hebben aangeboden. Daar zijn we heel erg dankbaar voor maar 2015 moet ook het jaar van de duurzaamheid en het behoud van dit festival voor Gouda worden. We willen het festival toekomstbestendig maken, dat het de komende jaren behouden blijft voor Gouda. Dit blijven we doen met een 100% enorme inzet van vrijwilligers.”

Dat het festival moet blijven bestaan is voor de organisatie duidelijk. “Huiskamer van de stad lééft echt in Gouda, dat merk je aan de reacties van de mensen. De positieve bijdrage voor Gouda is daarnaast breed. Zowel op sociaal als cultureel vlak.” Zo bevordert het evenement volgens de organisatie ook de participatiemaatschappij d.m.v. burgerparticipatie, een hot topic. “Gouwenaren genieten niet alleen, maar doen ook actief mee! Gouwenaren dragen zelf hun steentje bij door middel van het openstellen van hun knusse huiskamer voor de stad. Ook de deelnemende lokale artiesten die belangeloos optreden mogen niet worden vergeten. Het is echt een festival van, door en voor Gouwenaren.” Het evenement zorgt ook voor ontmoetingen tussen Gouwenaren “mensen uit dezelfde stad komen elkaar na járen weer tegen of ontmoeten elkaar voor het eerst, dat is heel leuk om van dichtbij te zien”.

Sponsoren en vrienden
Om dit jaar wederom een succesvolle editie te organiseren zoekt de organisatie nog naar sponsoren en vrienden. Voor sponsoren zijn ook sponsorpakketten samengesteld, “maar iedere vorm van hulp uit het Goudse bedrijfsleven is welkom!”. Nieuw dit jaar is het opzetten van het vriendenproject “vrienden van Huiskamer van de Stad”. Vanaf een bijdrage van € 10,- kun je als particulier het evenement ondersteunen en genieten van diverse kleine voordelen. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.huiskamervandestadgouda.nl .