Huis van Sinterklaas in Museum Gouda

Gouda – Voor het eerst verblijft Sinterklaas dit jaar in Museum Gouda. Van 17 november t/m 5 december wordt Museum Gouda omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas. De hele periode zijn er verschillende activiteiten in het tijdelijke huis van de Sint. Kinderen helpen de Goedheiligman met de zoekgeraakte beer van Knuffelpiet. Ze leren spelenderwijs over eeuwenoude verhalen rond Sint-Nicolaas, kunnen hun schoen zetten en gaan op zoek naar verborgen chocolademunten. De Sint nodigt alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, meesters en juffen uit om bij hem op bezoek te komen.

Familieprogramma

Ojee, de Beer van Knuffelpiet is zoek. De Sint roept alle kinderen op hem te helpen om de beer te zoeken. In een gezellig doe-programma worden families door Museum Gouda geleid. Na een aantal opdrachten ontvangt niemand minder dan Sinterklaas zelf de kinderen in zijn werk- en slaapkamer. Het programma van 60 minuten is te volgen op woensdag en zondag om 13.00, 14.15 en 15.30 uur. Toegang 4 euro (tot 3 jaar gratis, de Museumkaart is niet geldig). Reserveren is verplicht via rondleidingen@museumgouda.nl. Kijk voor meer en actuele informatie op de website www.museumgouda.nl.

17 november: gratis preview tijdens de Pietenspelen

Op 17 november komt Sinterklaas aan in Gouda. Kinderen die niet kunnen wachten om te zien waar Sinterklaas gaat slapen kunnen alvast een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas. Via de ingang aan Oosthaven 10 is de werk- en slaapkamer van de Sint tussen 12.00 en 15.30 uur gratis te bekijken. De Sint komt die dag zelf ook even langs om de sleutel van het museum te ontvangen van de directeur.

Advertisements
21 november: zet je schoen in het museum

Kinderen kunnen dit jaar hun schoen zetten in Museum Gouda! Schoentjes kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur worden gebracht bij de entree aan Oosthaven 9. Op zaterdag 24 november kunnen de schoentjes tussen 12.00 en 17.00 uur weer worden opgehaald en kan gratis een bezoek gebracht worden aan Sinterklaas. Het schoen zetten wordt mogelijk gemaakt door banketbakkerij Van Dijk.

24 november: het geheim van Sinterklaas

Naast het ophalen van de schoen kunnen kinderen op zaterdag 24 november ook in de binnenstad op zoek naar de naam van de beer van Knuffelpiet. In diverse winkels in Gouda zijn letters te ontdekken die samen de naam van Beer onthullen. Als de naam gevonden is kunnen de kinderen tussen 12.00 en 17.00 uur naar Museum Gouda om het te vertellen aan Sinterklaas. De Sint doet tussen 13.30 en 14.00 uur even een dutje. De toegang is de hele dag gratis en reserveren is niet nodig.

1 december: samenwerking Winkelcentrum Bloemendaal

Kinderen die tijdens de intocht in Winkelcentrum Bloemendaal een mooie muts voor de beer van Knuffelpiet hebben gemaakt, kunnen deze op zaterdag 1 december aan Beer en Sinterklaas komen geven. Sinterklaas ontvangt de kinderen graag in zijn tijdelijke huis in Museum Gouda tussen 11.00 en 15.00 uur via de entree aan Oosthaven 9. Tussen 12.30 en 13.00 uur doet de Sint even een dutje. De toegang tot het museum is die dag, op vertoon van de pietenmuts, gratis.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
29-10-2018 15:16