Hoe een bekende kunstschilder het Bijbelboek Esther vertolkt

Gouda – Al jaren werd de in Gouda gevestigde kunstschilder Jan van Lokhorst geboeid door het Bijbelse boek Esther. Een opdrachtgever daagde hem jaren geleden uit om de hoofdpersoon in het boek uit te beelden. De kunstschilder wilde zich echter niet beperken tot de hoofdfiguur Esther en ook de vele andere personen in het verhaal vol intriges aan het doek toevertrouwen. Dat leidde tot acht schilderijen en dertig tekeningen. Deze kunstwerken zijn inmiddels ook samengevoegd tot een beeldboek over Esther. Dominee Bob Kerssen werd uitgenodigd om teksten en citaten te leveren als reactie op zijn toegevoegde kunstwerken. Zo ontstond een nieuwe creatie van het boek Esther, met ditmaal de oorspronkelijke tekst, de unieke kunstwerken van Jan van Lokhorst en de geschreven reacties van Bob Kerssen.

Op zaterdag 12 januari 2019 houdt Jan van Lokhorst een expositie en presentatie over zijn kunstwerken en het net verschenen boek, waarbij hij op boeiende wijze zal vertellen waarom hij door het oorspronkelijke boek Esther zo geïnspireerd werd, de bevlogenheid die hem overviel en de twijfels waar hij niet aan ontkwam. De expositie en presentatie van de kunstenaar zijn georganiseerd door Het Kantoor van nU, gevestigd in het oude centrum van Gouda. Tickets zijn te boeken via https://hetkantoorvannu.nl/product/esther.

Over Jan van Lokhorst:
Jan van Lokhorst is kunstschilder en woont en werkt sinds 1981 in Gouda. Hij schildert voornamelijk olieverfschilderijen en werken in gemengde techniek. Behalve door hem zelf geïnitieerde kunstwerken voerde hij diverse aansprekende werken in opdracht uit en exposeert in Nederland en het buitenland.

Deze lezing is onderdeel van een reeks lezingen van Het Kantoor van Nu in Gouda door boeiende sprekers over betekenisvol werken, kunst en religie, onderwerpen die uitdagen, motiveren en uitnodigen tot reflectie.

eeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

27-12-2018 18:00

Advertisements