Het Groenhovenbad laat nog even op zich wachten

Foto: Niels de Kemp

Gouda – In de pers zijn diverse berichten verschenen over binnenzwembaden die op 13 mei hun deuren wel willen maar niet altijd kunnen openen. De branche lijkt een beetje overvallen door het officiële bericht van het kabinet over het openstellen van de zwembaden.  Vanaf half maart waren de baden inmiddels gesloten en veel zwembaden hebben de kans gepakt voor onderhoud en aanpassingen. Zo kan het zijn dat ze eigenlijk in dit onderhoudswerk gestoord werden door dit plotselinge kabinet besluit.

Alle reden dus voor ons om contact op te nemen met Marjolein Traas, coördinator Marketing & Communicatie van het Groenhovenbad in Gouda. Als er een is die moet weten hoe daar de stand van zaken is, is zij het wel. Zij zegt dat men, net als heel veel andere zwembaden, hard bezig om de heropening van het zwembad mogelijk te maken en daarbij te voldoen aan alle regels en richtlijnen om de veiligheid voor hun gasten en personeel te waarborgen. Voorts zegt zij, dat de informatie naar alle zwemliefhebbers wordt voorbereid, maar dat dit ook afhankelijk is van het moment dat alle te nemen besluiten definitief zijn.

Nederland telt meer dan 800 publiekelijk toegankelijke zwembaden, de meesten in eigendom van de betreffende gemeente. Voor deze en alle andere zwembaden is er een uitgebreid corona veiligheidsprotocol opgesteld dat verder uitgewerkt moet worden, voor een deel ingevuld naar de mogelijkheden waarover een zwembad beschikt.
Over het algemeen zal er wat meer chloor aan het water worden toegevoegd om eventueel het toch aanwezig corona virus snel te vernietigen.

Advertisements

Een van de voorwaarden uit het protocol is dat de zwemmers alleen thuis mogen douchen omdat dit in het zwembad voorlopig niet toegestaan is. Ook moeten ze vooraf hun badkleding aandoen onder de normale kleren en zo min mogelijk en in sommige gevallen helemaal niet, de WC gebruiken. Natte zwembroeken, bikini’s en badpakken mogen na het zwemmen wel uit, maar alleen in afzonderlijke kleedhokjes of in een gezamenlijke ruimte als er voldoende afstand kan worden gehouden.

Wat het Groenhovenbad betreft zou het best kunnen dat de regels net even anders worden, maar ze mogen onder geen beding afwijken van het protocol. Marjolein Traas zegde ons toe, dat we op de hoogte worden gehouden als de definitieve informatie openbaar kan worden gemaakt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-05-2020 15:25