Het Goudkistje bestaat al weer 10 jaar

Het Goudkistje viert zijn tiende verjaardag. In 2004 werden de eerste kistjes bij de voordeuren opgehangen. Nu hangen ze in vele straten, ook buiten Gouda.
In het Goudkistje maak je je eigen wisselende minitentoonstelling. Je stopt er iets persoonlijks in van je hobby, je beroep of je idealen. Of maakt iets rond de feestdagen en seizoenen. Op de website goudkistje.nl zijn veel voorbeelden te zien. Er ontstaan prachtige kunstwerkjes en collages in de gevelkastjes.
Gouwenaren Heleen van Praag en Evert Hasselaar bedachten 10 jaar geleden het idee van het Goudkistje: ‘Wij zochten naar een manier om contact tussen buren te stimuleren en buurten leuker te maken.’ Kunstenaar Jan Mostert maakte het ontwerp.

Aanvankelijk waren alle kistjes goudkleurig, maar inmiddels zijn er ook ‘zilverkistjes’ en ongelakte exemplaren. De ruim 1.500 Goudkistjes die binnen en buiten Gouda hangen, zijn gemaakt in sociale werkplaatsen.
Wie op zoek is naar een Goudkistje kan terecht bij de winkel van juffrouw Saartje, bij de museumwinkel of bij de pop-upwinkel van Creatief Gouda.
Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van Goudkistje krijg je t/m 14 december 10 euro korting. Meer informatie op goudkistje.nl.