Herfstwandeling 1672 tussen Vlist en Haastrecht

SONY DSC

Haastrecht – Watergids Marina Perdijk gaat vrijdagmiddag 28 september weer met een groep wandelen tussen Vlist en Haastrecht. Tijdens deze 7 kilometer lange ‘1672-wandeling’ langs het kronkelende riviertje de Vlist vertelt ze over de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie, de historische boerderijen en dankzij welke maatregelen we in dit lage polderland onder de zeespiegel kunnen wonen, werken en vakantie vieren.

Onderweg gaan de wandelaars op bezoek bij melkvee- en kaasboerderij Van Eijk, bekend van de winnende boerenkaas Cum Laude eerder dit jaar. Gidsen bij de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht leiden hen ter plaatse rond. Ook gaan de wandelaars door het prachtige en vogelrijke natuur- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem en langs het plaatselijke Ooievaarsbuitenstation Het Doove Gat.

Handig om te weten

De wandelaars verzamelen om 12.15 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Het arrangement inclusief verrassingsmaaltijd, versnaperingen, bezoeken aan Kaasboerderij Van Eijk, de Boezemmolen en het Gemaal, gidsen en vervoer duurt tot ongeveer 17.00 uur. De naam van de wandeling – 1672 – verwijst naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. De Koeneschans was een strategische plek, vandaar dat de wandeling hier start, na de gezamenlijke maaltijd bij Café de Vlist.

Advertisements

Voor meer informatie en aanmelden bij Lyanne de Laat, via 06-30 01 30 37, ll.merla@planet.nl of zie www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
21-09-2018 11:04