HEREN 1 BOUNCERS BASKETBALL KAMPIOEN

Omdat de achtervolgers hooguit nog op een gelijke hoogte konden komen met Bouncers Heren 1, was de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen vorige week al kampioen. Dit op basis van de onderlinge resultaten. De overwinning afgelopen zaterdag uit bij Cangeroes 3, 56-71, in Utrecht betekende met nog drie wedstrijden te gaan echter het echte kampioenschap. Op zaterdag 23 april zal de ploeg in sporthal de Duikelaar tijdens de laatste thuiswedstrijd en competitiewedstrijd worden gehuldigd.

Zaterdag mocht Bouncers nog een kampioen bejubelen, namelijk Gemixt onder 12 1. Tegenstander was CobraNova 1 uit Voorburg die de volop de strijd aanging met de thuisploeg. Bouncers oogde wat zenuwachtig en kon niet het normale niveau bereiken wat de ploeg normaal laat zien. Mede ook omdat CobraNova fel verdedigde. Bouncers pakte nog wel de winst in het eerste kwart, 10-9, maar trokken de Voorburgertjes in het tweede kwart met 14-20 aan het langste eind. In de tweede helft zakten beide ploegen wat in en werd er nauwelijks meer gescoord. Ondanks het verlies, 35-41, mocht Bouncers na afloop de kampioensbeker in ontvangst nemen. Een prima prestatie.

Spannend blijft het voor Bouncers Dames 1. Zelf won de ploeg zonder problemen van het bezoekende BC Verkerk uit Zwijndrecht, 68-30. Aalleen in het eerste kwart konden de bezoeksters met 17-11 nog enigszins in het spoor van de thuisploeg blijven. In het tweede kwart nam Bouncers met 23-9 duidelijk afstand van BC Verkerk, om vervolgens ook het derde en vierde kwart te winnen. Door deze overwinning blijft Bouncers in het spoor van koploper Rowic 1 uit Dordrecht, maar is voor het kampioenschap mede afhankelijk van een misstap van de koploper.

Bouncers Heren 3 en het bezoekende Westland Stars 3 uit ’s Gravenzande maakten er vrijdagavond in de Duikelaar een gelijkopgaande wedstrijd van. Daarbij sloegen de Westlanders na 15-17 winst in het eerste kwart in het tweede kwart een gaatje van 10 punten, rust 20-30. Ondanks de winst in het derde kwart, 17-14, kon Bouncers het gat niet meer dichten en ging de winst met 55-64 naar Westland Stars.

Voor Bouncers Meisjes Onder 18 1 was er nog een hele kleine kans op het kampioenschap, maar dan moest er afgelopen vrijdag wel gewonnen worden van het sterke en koploper Lokomotief 1 uit Rijswijk. Bouncers kon de bezoeksters in de eerste helft aardig partij geven, maar keek bij rust toch tegen een 22-41 achterstand aan. In het derde kwart waren de teams met 19-26 het productiefst, waarna het kruit in het laatste kwart met 7-9 een beetje verschoten was. Winst voor Lokomotief met 48-76.

Bouncers Jongens Onder 16 1 liet het tegen BV Leiderdorp 1 een beetje liggen in het eerste en vierde kwart. De winst in het tweede kwart 16-7 kon na een ruststand van 24-26 niet voorkomen dat de winst naar Leiderdorp ging, 50-69.

Het kampioenschap van Bouncers Jongens Onder 14 2 is een kwestie van tijd. De naaste concurrent River Trotters kwam zaterdag helaas niet opdagen en dat betekende voor de thuisploeg een 20-0 overwinning. Mogelijke concurrent is Cobra Nova 2, een ploeg die echter nog een groot aantal wedstrijden moet spelen.

Zaterdagmiddag was in de Mammoet in Gouda de spanning te snijden tussen Bouncers Gemixt onder 10 1 en koploper BS Leiden 1. Bij winst zou Bouncers de koploper naderen tot op twee punten. En gewonnen werd er, zij het nipt, met 36-35. Met nog een wedstrijd te gaan zal het kampioenschap bij een gelijke stand op basis van het onderlinge resultaat echter naar BS Leiden gaan.

Bouncers Gemixt Onder 10 2 was tegen het bezoekende Grasshoppers 2 na een ruststand van 25-14, geweldig op dreef in de zesde periode. De ploeg scoorde binnen vijf minuten maar liefst 28 punten. Een prestatie van formaat. Wanneer de ploeg in de laatste twee wedstrijden geen fouten meer maakt kan uiterlijk op 16 april eveneens de kampioensvlag worden gehesen.

Overige uitslagen.

Bouncers Heren 4 kwam tegen het bezoekende BZ 72 2 uit Zeist net iets tekort, 56-64. Bouncers Heren Onder 20 kon het koploper BV Krimpen 1 niet echt moeilijk maken en verloor met 66-101. Bouncers Jongens Onder 18 1 hield het hoger geklasseerde BV Fairmount 1 lange tijd goed bij maar moest de winst met 43-51 toch aan de bezoekers laten. Dat gold ook voor Bouncers Jongens Onder 14 3, want in de Mammoet won het bezoekende BV Alphia met 56-86.