Henk Krol praat met Goudse ouderen over opheffen bushaltes

Gouda – Henk Krol, lijsttrekker van 50PLUS, praat maandagmiddag 13 februari in Gouda met ouderen die boos zijn over het opheffen van bushaltes in de wijk Bloemendaal. Henk Krol doet dat samen met Willem Bakx, fractievoorzitter van 50PLUS in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en Ed de Lange, fractievoorzitter van Gouda’s 50+partij.

Goudse ouderen zijn boos op busonderneming Arriva. Door het opheffen van diverse haltes in hun wijk is het voor veel ouderen en mensen die slecht ter been zijn, moeilijk om met het openbaar vervoer hun bestemming in Gouda te bereiken. Volgens Ed de Lange stelt de gemeente dat deze ouderen ook een beroep kunnen doen op de Groene Hart Hopper of Vervoerspunt Gouda.

Schandelijk
De lokale Gouda’s 50+ partij heeft Arriva om opheldering gevraagd. Arriva stelt volgens De Lange dat door diverse haltes te sluiten, de lijnen korter, sneller en dus efficiënter worden gemaakt. “Het is toch schandelijk dat ouderen de dupe zijn van aanpassing van buslijnen om financieel-economische redenen. En laat Arriva zich nu niet verschuilen achter de provincie die over de concessies gaat. Zij hebben een eigen verantwoordelijkheid tegenover hun klanten”, vindt Henk Krol.

Advertisements