Hefbrug Boskoop mogelijk maanden dicht

Boskoop – Mogelijk blijft de hefbrug maanden lang gesloten voor al het verkeer. De brug over de Gouwe blijft hierdoor ook mogelijk maanden dicht. Fietsers kunnen met een pontje over, en een pontonbrug voor auto’s is in de maak.

De constructie van de befaamde hefbrug is onveilig, meldde de provincie, die de brug beheert. Dat bleek bij een controle. In de jaren negentig is verzuimd de brug op adequate wijze te versterken toen er voetpaden aan zijn gehangen, zei gedeputeerde Floor Vermeulen donderdagavond. Ook in Waddinxveen en Alphen aan den Rijn staan dit soort hefbruggen, maar volgens de provincie zijn er geen aanwijzingen dat die onveilig zijn. De noodzakelijke versterkingen zijn in elk geval in Waddinxveen indertijd wél aangebracht. Omroep West meldt dat de Alphense brug na spoedonderzoek veilig is verklaard.

Auto’s en vrachtwagens moeten tot vermoedelijk zaterdag nog omrijden en kunnen daarna de pontonbrug gebruiken. Hoelang de brug gesloten blijft, valt niet te zeggen, maar het kan weleens weken of maanden gaan duren.

Advertisements

De brug dateert uit 1935. De Gouwe is een gekanaliseerde rivier en een belangrijke route voor de binnenvaart. Volgens gedeputeerde Vermeulen is in Boskoop dus lange tijd sprake geweest van een onveilige situatie.

Bron: Telegraaf.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

11-10-2019 09:25