Haal je fiets weer uit de schuur!

Gouda – De dagen beginnen langzaam langer te worden, de knoppen verschijnen aan de bomen en de buitentemperatuur stijgt; voorjaar is in aantocht. Het kriebelt om weer lekker de buitenlucht op te zoeken, op een terrasje te zitten, een ijsje te eten en een heerlijk fietstochtje te maken. deGouda heeft alvast een leuke route voor je uitgestippeld.

De tocht is ruim 45 kilometer lang en erg fietsvriendelijk. Het grootste deel van de route gaat over fietspaden. We hebben de rit gebaseerd op de fietsknooppunten van de ANWB. Zo kun je gemakkelijk, door middel van bordjes langs de kant, de weg vinden en via de nummers de route volgen.

De route start op de Markt midden in het centrum van Gouda, vanuit daar fiets je door naar de Haastrechtse brug. Vervolg je weg langs de Hollandse IJssel, met mooi zicht op de uiterwaarden. Als je geluk hebt zie je de lammetjes spelen in de wei.

Advertisements

Via de Steinsedijk fiets je langs Haastrecht. Als je al trek hebt in een kopje koffie, stop dan gerust bij eetcafé Goejanverwelle in Hekendorp, de stamtafel zit er altijd vol met wielrenners. Stap weer op je fiets vanuit Hekendorp richting Oudewater. In het oude centrum kun je stoppen voor een lekker ijsje, ijssalon Roberto is een echte aanrader vooral het stracciatella ijs.

Nu steek je over van de Hollandse IJssel naar de Lange Linschoten, een meanderend riviertje tussen Oudewater en Linschoten. Links en rechts zie je verschillende oude boerderijen en af en toe wat weidevogels. Let op, ga voor de Zuid-Linschoterzandweg naar links, hier staat geen fietsknooppunt.

Lunchtijd

Na deze weg kom je uit in Woerden. Is het al lunchtijd? In hartje Woerden kun je goed lunchen bij stadshotel Woerden, dit rijksmonument was vroeger het arsenaal en werd gebruikt als militair magazijn van het veldleger. Met een volle maag kun je beginnen aan de oversteek naar het veenriviertje De Meije. Vanaf dat punt heb je zicht op Pietje Potlood, de watertoren in het lintdorpje De Meije. Fiets om het kaasdorp Bodegraven richting de Reeuwijkse plassen. De route is om Bodegraven heen zodat je de verleiding om een biertje te gaan drinken bij brouwerij De Molen kunt weerstaan.

Volg bij de Reeuwijkse plassen goed de nummers, verdwalen is hier heel gemakkelijk. Als je wel verdwaalt, is het heel fijn dat er in de omgeving verschillende watertappunten staan, zo kom je niet zonder water te zitten. En voor de verkoeling staat op het hoekje bij de ’s-Gravenbroekseweg en de Zoetendijk Opa Antonio met zijn oude Italiaanse ijskar. Rij door de Goudse wijk Goverwelle terug naar het beginpunt.

Voor de route volg de volgende fietsknooppunten:
41, 40, 51, 35, 34, 14, 92, 93, 94, 69, 70, 28, 67, 66, 60, 55, 88, 93, 92, 30, 17, 21, 45, 48, 47, 50,
51, 41
www.anwb.nl/fietsen/fietsknooppuntenplanner of ANWB app.

(Bron: deGouda.nl)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl
06-04-2018 13:46