Groot paasontbijt op de Markt

Al langer liep Irene Klein Haneveld (van Bijbelshop Samma) met het plan rond een groot paasontbijt te organiseren voor Gouwenaars. Eigenlijk al sinds het succesvolle paasevenement The Passion in Gouda. Toen het Doeplatform van de Goudse binnenstadondernemers ook met het idee voor een paasontbijt kwam, was voor Irene de cirkel rond. Zij neemt de coördinatie op zich van een paasontbijt voor duizend man op Tweede Paasdag (28 maart) op de Markt.

De Markt zal op Tweede Paasdag vol staan met lange tafels waaraan Gouwenaars vanaf half elf kunnen aanschuiven voor een lekker ontbijtje. Een swingende band en koor, onder leiding van de Goudse pianist Junus Manuputtij, zorgen voor muziek tijdens het ontbijt. Ds. Kees van den Berg (van de Pauluskerk in Gouda) vertelt het paasverhaal. Verder staan er kraampjes op de Markt. De rest van het programma moet volgens Irene nog worden ingevuld. Het ontbijt is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden, bestemd voor de daklozenopvang van het Leger des Heils.

Waterpolovrouwen
Aan het grote paasontbijt zullen niet alleen Gouwenaars aanschuiven. Juist die week, van 21 tot en met 28 maart, strijden in het Groenhovenbad waterpolovrouwen van over de hele wereld om de laatste tickets voor de Olympische Spelen in Brazilië. De twaalf teams en hun fans worden ook uitgenodigd.

Advertisements

Vrijwilligers gezocht voor helpen bij paasontbijt
Natuurlijk worden er ook vrijwilligers gezocht voor het opzetten van de tafels en voor het gastvrij bedienen van de gasten. Mensen die hieraan willen meedoen kunnen zich opgeven via irene@samma.nl.

Crowdfunding
Irene schat de kosten voor dit evenement op zeker 5000 euro. Tafels, stoelen, borden en bestek (liefst niet van plastic), brood, beleg en eieren. Het kost allemaal geld. Voor een deel zal dat waarschijnlijk via sponsoren worden ingevuld. Verder probeert ze aan geld te komen via crowdfunding (dreamdonatie.nl).

Screen-Shot-2016-02-10-at-17.42.09

 

Femke van Munster, Irene Klein Haneveld, Maurice Koster en Mia Schaap met oude foto’s van eerdere grote acties op de Markt.