Groep 6 OBS ’t Palet door naar auditieronde Lang Leve de Muziek Show

Gouda – ‘Beste leerkracht, Gefeliciteerd!!! Jullie zijn geselecteerd voor de theateraudities van Lang Leve de Muziek Show. Een mooie muzikale prestatie waar je trots op mag zijn!’ Zo luidde het bericht waar groep 6 van de Goudse Basisschool ‘t Palet met spanning naar uit had gekeken.

Een aantal weken daarvoor hadden zij namelijk hun inzending opgestuurd voor de muzikale scholenwedstrijd van Zapp. Met het ‘Frietlied’ hopen zij in de Lang Leve de Muziek Show te mogen optreden. Hierbij gaan steeds drie basisschoolklassen uit één provincie de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs: optreden op Het Kerst Muziekgala waar Koningin Máxima komt kijken.

“Reken maar dat we trots zijn op onze groep 6 leerlingen”, zegt Ron de Bruijn, directeur van OBS ‘t Palet. “Er is met veel enthousiasme hard gewerkt aan de inzending voor deze muzikale wedstrijd. Op onze school met een podiumprofiel krijgen de kinderen wekelijks lessen in muziek, dans en drama. Een waardevolle ondersteuning en verrijking van het onderwijs op onze school. Wat de leerlingen tijdens deze podiumlessen allemaal leren, kwam bij het voorbereiden van de inzending voor deze wedstrijd goed van pas. Samen met onze muziekdocent werd flink geoefend op het ‘Frietlied’. Onze dansdocent heeft er met de leerlingen een passende choreografie bij gemaakt. En zo ontstond een vrolijke, muzikale act waar het plezier van afspat.”

Advertisements

De auditie vindt op 16 mei plaats in Dordrecht. Een week later zullen de Palet-leerlingen te horen krijgen of ze door zijn naar de televisieopnamen of niet. Reuze spannend natuurlijk, want uiteraard hopen zij op een televisieoptreden. Hoe dan ook is het nu al een geweldige ervaring.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

19-04-2018 13:30